Heldag med HIS

Hanaskogs IS inledde träningsmatchandet med att besegra seriekollegan Wä IF under lördagen. Laget som Bengt Emil hade tagit ut var baserat på de mest träningsflitiga hittills under året vilket gav oss en laguppställning enligt nedan:

 

                                                      Junne

 

                      Bosson        André           Jim                David

                     

                      Stalle            Otto E           Rosén           Felix

 

                                            Anton           Tim

 

 

Inledde på bänken: Paddan, Daniel, Viktor K, Anton S

                     

 

På ett stundtals blåsigt Kristianstads IP var det Wä som inledningsvis ville ta tag i taktpinnen med medvind som favör, dock utan att skapa några hetare chanser. Istället var det Hanaskog som inledde målskyttet när Joakim Bosson (av alla människor) befann sig på rätt plats och fri med målvakten gjorde han inga misstag. Dessförinnan hade samma målvakt stått för en fin räddning på Anton Bergs nick.

 

Wä lyckades så småningom kvittera och skaka lite nytt liv i matchen, men då visste vi inte att Joakim Bosson inte var färdig med sin målproduktion. Strax innan halvlek skaffar sig Hanaskog ett frisparksläge på Wäs planhalva. En stenhård vrist senare var Bosson tvåmålsskytt och ”Di gule” gick till halvtidsvila.

 

I andra var det HIS tur att ha vinden i ryggen. Man lyckas vaska fram en hel del heta chanser som dock inte resulterade i mål. Bakåt var det stabilt under hela matchen. Ett mål till skulle det dock bli i matchen då inhopparen Jimmie ”Paddan” Ljunggren spikade slutresultatet 3-1.

 

För att vara första matchen så såg detta väldigt positivt ut. En del av den unga och friska generationen fick chansen idag och visade att dem minsann också vill vara med och fajtas om en plats i startelvan i år. Där finns många spelare som är värda att lyftas fram, men extra plus till Jim/André i mittförsvaret, inhopparen Viktor Karlsson som vann allt på mittfältet och såklart mannen, myten, legenden och nu även tvåmålsskytten Joakim Bosson.

 

Efter matchen tog vi vår(t) pick och pack och begav oss till Tivolibadet, där vi under två timmar fick agera fritt i bassängerna, till alla deltagares förtjusning. Populärast var varmvattenbassängen i hård konkurrens med bubbelkoppen. Jim lekte vresig badvakt och markera tydligt sitt missnöje mot de som plaskade för mycket eller råkade va för högljudda. Bosson hade hela tiden bägge händerna fulla.

 

Kvällen fortsatte sedan på China Wall där buffén var framdukad runt åttasnåret som i kombination med något kallt i glaset smakade gudomligt. Ett stenkast ifrån kinakrogen drog sedan allvaret igång när Anton Bergs nyinförskaffade hemmabio fick bekänna färg, likaså Albin Anderssons trumhinnor då Andreas Nilsson vid flertalet tillfällen ville framhöva sin sångröst dryga centimetern från Abbes öra. Samtidigt i soffan intill sussade en viss tvåmålsskytt sött…

 

Traditionsenligt avslutades kvällen på Depå för majoriteten innan var och en ansvarade för sin hemfärd. En lysande inledning på säsongen är lagd till handlingarna, både på och utanför plan. Nu laddar vi för en ny hård träningsvecka som avrundas med en riktig värdemätare på söndag i form av Tollarps IF.

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0