Klar seger över Nosaby!

Hanaskog fick igång målproduktionen under måndagskvällen då man besegrade Nosaby U med klara 5-2. En rivstart i början på den första halvleken grundlade en säker seger mot Jörgen Isakssons mannar.

Nosaby U, förstärkt med bl.a. Jonathan Cederholm (bäst för dagen i NIF), Thomas Tecle och provspelande Joel Isendahl, fick uppförsbacke redan efter ett par minuter när Anton Bergh spurtade förbi på kanten och frispelade Timothy Gustafsson som säkert satte 1-0. Två hörnor senare var ställningen 3-0 sedan Rasmus Jönsson hittat Jim Ringström två gånger om.

Och efter en distinkt långboll från Bergh som målvakten släppte framför fötterna på Albin Andersson så hade HIS gått ifrån till 4-0 innan Nosaby tröstmålade strax innan halvlek. Andra halvlek inleddes mer avvaktande där bägge lagen turades om som bollförare. Det skulle dock utfalla ytterligare två mål i denna matchen, båda från HIS varav 1 i fel bur.  Inbytte Martin Bergvall lyckades stöta in 4-2 bakom duktiga Nils Berg innan Sebastian Persson från nära håll panga in slutresultatet 5-2. Sett över hela matchen var där dock bud på mer:

-         Anton Bergh knorrade en frispark strax utanför

-         Fredrik Ottosson sprintade ifrån Nosabys backlinje men sköt rakt på målvakten

-         Joakim Bosson testade sitt tunga skott på en frispark som landade vid Tjugekull

-         Bakåt stod även Nils för ett par kvalificerade räddningar

Generellt så var där ingen som föll ur ramen denna afton, utan alla stod för fina insatser, både på vana och ovana positioner.

Matchen fick dock ett abrupt slut i 89:e minuten. Då tyckte någon i Fjälkinge att det räckte och drog ur sladden till belysningen. Tack för den!

Totalt sett var det en godkänd insats på konstgräset, än finns där dock lite att finslipa på. Nästa möjlighet till detta kommer på onsdag då Hanaskog möter Åhus IF på Fjälkinge IP. Avspark 20.30. Har vi tur har vi kanske belysning ett par minuter extra denna gång.

Observera att det även är träning ikväll kl. 19.45 i Bjärlöv.

Under veckan kommer även Göinge Calling rulla vidare. Min första tanke var att vi skulle gå igenom division 6 för innan vi gick över division 5-lagen, men eftersom jag nu väntat på Hjärsås/Värstorps svar sen januari månad så läggs dem åt sidan för tillfället. Istället kommer vi veckan presentera Glimåkra IF. Håll utkik!