Glimåkra försöker på nytt!

                                          



             
               
 


                                                            DEL 5


                                                   

Förra året föll man på mållinjen. I år hoppas Glimåkra på att man skall kunna hantera pressen bättre. Och målet är redan spikat: ”Det är ju såklart att gå upp i fyran, säger spelaren Oscar Schuller.

 



 
Oscar Schuller





Kvalspel är något som varit synonymt med Glimåkra de senaste åren. Man har helt enkelt vant sig vid att säsongen varar ända in på senhösten på Trollavallen. Men i år hoppas man på ändring på detta. I alla fall om du frågar spelaren Oscar Schuller som tycker att försäsongen har varit mycket givande: ” Det ser väldigt ljust ut måste jag säga, med mycket folk på träningarna och alla spelare är positiva till att starta en ny säsong. Konstgräsplanen är mycket bra och den bidrar till att vi blir fler som tränar. Om man kollar på förra säsongen så var vi inte mer än 8 a lagspelare i genomsnitt på träningarna och det håller som sagt inte om man vill vinna en serie. Vilket vi också mycket riktigt fick se i slutet av förra säsongen där orken inte riktigt räckte till på dem spelarna som inte hade varit med under försäsongen”

 



Om du kort summerar Silly Season för Glimåkras del, hur tycker du det har gått?
” Jag tycker det har varit den bästa Silly season under den tiden jag varit Glimåkra spelare. Vi har fått hem Emil Olsson från Hässleholms IF, han kommer bli mycket viktig denna säsong. Rickard Blennborn är också en mycket bra spelare med fin blick för spelet med underbara passningar. Jensa är en snabbfotad spelare som också kommer vara en viktig kugge under 2011. Rasmus Olsson från Nosaby är en stor och stark back som vi har saknat innan i Glimåkra och kommer tillföra en ytterligare dimension i laget. Adnan Avdic är en teknisk lirare som vi också kommer få stor nytta utav. Och att vi fick behålla Kalle är också väldigt positivt.”

 



På frågan om där finns någon lokal klubb som man har samarbete med menar Oscar på att man idag inte har något inarbetat samarbete med någon klubb. Åtminstone inte på herrsidan : ”Damlaget har ju ett fint samarbete med Knislinge som fungerar mycket bra.  Jag tror att om några år kommer klubbarna att samarbeta mera, eftersom det inte finns lika många ungdomar som kommer underifrån längre. Men en sak är ju säker i alla fall. Vi i Glimåkra kommer nog aldrig att samarbeta med Broby eftersom det finns så mycket hat klubbarna i mellan vilket jag tycker är synd”, säger Schuller.



I dagsläget ligger Glimåkra i hårdträning inför kommande säsong, med 4 pass i veckan varav ett fyspass. Snittet har legat på 18-20 man/träning. Och målsättningen är klar inför 2011: Det finns bara ett mål i år och det är ju såklart att gå upp i 4:an. Vilket är ett realistiskt mål med den trupp vi har detta året, menar Oscar.



Nämn ett namn som du tror kommer sticka ut under 2011 i Glimåkra!

”Finns många att välja mellan, men om jag måste ta en så får det bli Joel Kronholm just för att jag tycker det är den bästa backen i hela 5:an.”

 



Gällande årets serie så tror Schuller på många stenhårda bataljer. ” Det är en mycket bra serie vi har hamnat i där alla kan slå alla. Men jag tror att vi tillsammans med Hanaskog, Fjälkinge och Vanneberga kommer ligga i toppen, säger Oscar som även ser fram emot derbybataljerna mot Lönsboda och Hanaskog: ” När det är derby blir man alltid lite extra taggad för de finns ju inget roligare än att vinna ett derby och framförallt matcherna mot Hanaskog ser jag framemot. Det är ju trots allt vi som slåss om titeln Göinges bästa lag”

 



Tills sist, här har du chansen att låta orden flöda helt fritt utifall där är något budskap som du vill förmedla till våra läsare:

 



”Jag vill önska alla Göinge lag lycka till i år och att Glimmen vinner 5:an sen gör det inget om Hanaskog kvalar sig upp medJ ”

 

 



Silly Season

 

In: Kalle Andersson, Nosaby IF, Richard Blennborn, Hanaskogs IS, Jens Bertilsson, Broby IF, Emil Olsson, Hässleholms IF, Andrija Lucic, Broby IF, Rasmus Olsson, Nosaby IF, Adnan Avdic, Hjärsås/Värestorp.
Ut: Linus Isaksson, Broby IF, Lukas Nilsson, Broby IF, Erik Thomasson, flyttar 



Division V Nordöstra

Ballingslövs GoIF

Fjälkinge IF

Glimåkra IF

Hanaskogs IS

IFK Osby

Kiaby IF

Lönsboda GIF

Sösdala IF

Tosteberga/Nymölla IF

Vanneberga IF

Viby IF

Vinslövs IF

 

 

Glimåkra inleder hemma på Trollavallen den 15/4 mot Vinslövs IF.


Kommentarer
Postat av: en lönsing

jäkligt kul reportage måste jag säga. Vet inte riktigt hur ni tänkt men det hade vatt himla skoj om ni gjort något liknande med de andra lagen i serien. I alla fall Lönsboda, Osby och kanske ballingslöv. det är ju de riktigt lokala lagen här i femman.



tack för bra läsning!

2011-03-28 @ 19:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0