Fridlund: "För mig är det toppstrid som gäller"                                                               DEL 4


                                                  


Bloggen tar på sig blåstället igen och drar vidare vår artikelserie”Göinge Calling”. Nästa lag som det är dags att ta pulsen på är Broby IF. Laget, som efter ett antal säsonger i Division 6 nu känner sig redo för större uppgifter: ” Skulle allt klaffa så tror jag verkligen att vi har chansen att stå som segrare i slutet av säsongen”, säger målvakten Alexander Fridlund.

 

 

Med ny tränarstab och en uppsjö av spelare skall Broby IF se till att kriga i toppen av Division 6. Och när det gäller träningsnärvaron finns där inte mycket att klaga på: ”Skulle vi ha oturen med att alla skulle dyka upp samtidigt är vi nog nästan 40 man, men då räknar man in dom där som tränar en gång varannan halvmåne. Men vi ligger på ca 25 man per träning", säger målvakten, bloggaren och entreprenören Alexander Fridlund till Hanaskogsbloggen.

 

Sedan slutet av oktober (!) har man legat i hårdkörning inför 2011 års Divison 6, och trots ett par kännbara tapp så ses Broby 2lax11 som ett starkare lag än föregående år. Ialla fall om du frågan Fridlund:

 

”Kalla mig dåraktig när jag påstår att vi har ett mycket bättre lag i år, men det tycker jag verkligen. Vi har tappat två tunga namn i Jens (Glimåkra) Ralle (Hanaskog), men det är två spelare som nog va rätt så färdiga i Broby kändes det som. Sen har vi fått 10 nya spelare där jag ser 3 av dom som väldigt tunga pga deras offensiva kvaliteér i Sebastian Johansson (Sibbhult), Lukas "Lulle" Nilsson (Glimåkra) och kanske framför allt Rasmus Johansson (Hanaskog). Vi va i behov av offensiva kvaliteér och det har vi fått i dessa namn. David Johnsson (Hanaskog) kommer uppifrån i divisionerna och tillför ålder och rutin i vårt något unga trupp på ca 19 i medelålder. En kille till, tränarens son Alexander Fröjd har fått goda lovord men har hittentills tränat sparsamt. Kommer han igång så kan han mycket väl vara en avgörande pusselbit. Nog om spelarna, den, eller de bästa nyförvärven är vår nya tränarstab. Henrik, Stefan och David har hittentills imponerat stort på mig. Henrik har en gedigen utbildning och kunskap, Stefan har koll på kroppen och David han är som en länk mellan oss spelare och tränarna. Nu fick vi även klart med Martin Nilsson(Glimåkra dam), hans passion kommer säkert smitta av sig. Men kort sagt, vi har tappat 2 högklassiga spelare men fått fler mycket bra spelare.”

 

Varför ska man spela i er klubb? Vad är det som gör att du trivs i just denna förening? ”Broby är en mycket väl fungerande ungdomsförening med lag i många åldrar. Det är alltid killar och tjejer som tränar nere på IP vilket för mig är viktigt och fotbollsintresset i byn smittar av sig på mig. Sen har vi i A-truppen förändrats kollosalt och vi har inte så många gamla rävar kvar, vilket kan va trist ibland men det kommer killar underifrån i tillexempel Måns Gunnarsson och Oliver Blennborn som kan hålla lika stor låda på galejen som de äldre ofta annars bjuder på. Det är en ambitiös klubb som dock harvar kvar i sexan vilket gör att vi ibland tappar spelare, men vi jobbat stenhårt på att ta oss upp i femman för då får man en lite mer nedförsbacke att jobba i under Silly season osv.”

 

 

När vi kommer in på framtiden kring Göingefotbollen är Alex bestämd och menar på att klubbarna måste se lite mer över gränserna: ”När jag va ung (haha), så hade vi ett väl fungerande GFA lag och Knislinge hade Hanaskogarna i sitt lag. Så där va hela bygdens ungdomar födda 89-91 ihop i två kamperande lag där vi låg i höga serier både vi och Knislinge. Av olika anledningar så finns ej samarbetet kvar och Broby är just nu en homogen förening. Jag tycker framförallt att man på ungdomssidan ska arbete över gränserna för att se till individens utveckling. Jag är rädd för att många klubbar kan vara rädda att man ska "tappa" sina ungdomar om man låter en annan förening stå som majoritetsutbildare. Ta till exempel Joel Wedenell och Emil Olsson, båda två väldigt viktiga i våra ungdomslag i GFA, dom tränade på Broby IP under högstadiet men frågar du dom så är det nog inga tvivel om att Glimåkra går före Broby för dom. Och Sibbhultarna likadant, nej mer samarbete och mindre inskränkthet hos föreningarna tror jag är ett framgångsrecept", hävdar Alex.

 

 

Förra säsongen var Broby länge med i toppen av serien, men dalade något på slutet och avslutade i ingemansland. Men om alla bitar faller på plats så har Broby ett lag i femman 2012: ” För mig så är det toppstrid som gäller. Skulle allt klaffa så tror jag verkligen att vi har chansen att stå som segrare i slutet av säsongen, säger Fridlund som dock inte glömt bort övriga uppflyttningskandidater i årets serie:

 

”Sexan känns på förhand lite tuffare i år med tanke på att där är inte lika många värdelösa lag. Sen slipper vi ju Osby som va helt magiska föregående år, dom får ni tampas med istället ju. Tyringe har gått ut med att dom satsar så dom lär vara med i toppen, dom har seriens i särklass bästa anfallspar. Sen bredden i Tyringe går att jämföra med en kort linjal. Bjärnum ser jag med som konkurrenter och självklart Hjärsingarna. Jag hoppas att den där Olofsson inte får för sig att lira i H/V för han kan nog bära upp ett försvar som ingen annan från div fyra och neråt. Sibben får nog det svårt, men bör klara sig. De har fått två afrikaner som ska vara magiska så det blir spännande att följa. Treby är en outsider med många nyförvärv."

När vi kommer in på det egna laget så passar Alex på att nämna ett par namn som han tycker man skall hålla ögonen på i år: ”Jesper Eriksson. En snabbfotad ung kille som jag är glad att vi lyckades behålla. När han är på spelhumör så är det en kille med flera divisioner upp i fötterna. Han tillsammans med våra andra två snabbfotade offensiva killar Sebastian och Rasmus tror jag kommer göra succé”


 

Avslutningsvis, det blir även derby för er del i serien, både Sibbhult och Hjärsås kommer ni få ta er an. Känslan för detta? "Kort sagt har vi i Broby ett grymt dålig derbyfacit. Tror att det handlar om ca 4-5 år sen vi vann ett sist. Men det ska vi se till att ändra på i år med vårt unga, rappa och hungriga lag", avslutar Fridlund.


 

Namn: Alexander Fridlund
Ålder: 20
År i klubben: 2 + ungdomsåren
Övriga klubbar: Kristianstads FF, Glimåkra

Silly Season - Broby IF

Nyförvärv: Henric Fröjdh , Gärds Köpinge IF, Sebastian Johansson, Sibbhults IF, Johan Persson, Östanå Bruks IF, David Johnsson, Hanaskogs IS, Robin Ivarsson Bjärlövs IF, Jakob Fröjdh, Gärds Köpinge IF, Linus Isaksson, Glimåkra IF, Alfred Olsson, Hanaskogs IS, Rasmus Johansson, Hanaskogs IS, Lukas Nilsson, Glimåkra IF
Förluster: Per Nilsson, tränare, klubb ej klar, Jens Bertilsson, Glimåkra IF, Christoffer Jönsson, IFK Knislinge, Andrija Lucic, Glimåkra IF, Rasmus Jönsson, Hanaskogs ISDivision 6 Norra
Bjärnums GoIF
Broby IF
Farstorps GoIF
Hjärsås/Värestorps IF
Hästveda IF
Hörja IF
Jägersborgs IF
Sibbhults IF
Strömsborgs IF
Treby IF
Tyringe IF
Vittsjö GIKBroby IF inleder på bortaplan mot Treby IF den 14/4.Kommentarer
Postat av: Rättelse

2009 vann vi bägge matcherna mot knislinge i serien, så det var inte så jättelänge sen vi vann ett derby :)

2011-03-02 @ 22:30:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0