Anton Bergh: ”Det känns som vi är en liten familj”








                                                                 DEL 6





                                                     





2010 års degradering är lagd åt sidan. Med ny ledarstab och ungdomlig entusiasm bygger Hanaskogs IS för framtiden. – Det blåser nya friska vindar i HIS, säger Hanaskogs frispråkige mittfältaren Anton Bergh, när bloggen når honom för en intervju.

 

 

Med lite mer än en vecka kvar till premiären är förberedelserna i Göingeklubbarna för fullt igång. Hanaskogs IS är inget undantag. – Vi har varit runt 20 man på varje träning under försäsongen och alla vet ju att den siffran brukar höjas när det blir grönare, säger Anton Bergh.

Större delen av vintersäsongen har bestått av 3 pass i veckan samt en match. - Det märks att vi har en tränare med mycket rutin, personligen så känns väldigt bra, menar Bergh.

 

 

 

Berätta lite kort om Hanaskogs IS anno 2011. Hur är läget i klubben?

- Jag tycker det är en fantastisk stämning i truppen. Mycket tack vare våra härliga juniorer som från och med i år flyttats upp på heltid samt ett par riktigt sköna nyförvärv som snabbt kommit in i gruppen. Lägg därtill allt slit som görs vid sidan om planen av styrelse, fotbollssektion osv. gör att stämningen i hela klubben är på topp. Det känns som det blåser nya friska vindar i Hanaskogs IS.

 

 

Omsättningsmässigt har det varit en hel del spelare både in och ut, och även om det ofta är trist att tappa spelare så kan Anton ändå till viss del förstå dem som valt att lämna inför denna säsong: - Så här på rak arm så tycker jag inte vi har tappat något speciellt. De som har lämnat har antingen behövt känna på A-lagsspel i lite lägre divisioner eller känt att det finns pengar att hämta någon annanstans, säger innermittfältaren.


 

När det gäller inkomna spelare så visar Anton tydlig glädje över de nyanlända: - Vi har fått in spelare som jag tycker vi har saknat tidigare. Spelare med lite tyngd i såsom Sebastian Persson och Andrée Johannesson. Piff och Puff från Broby kommer också att göra stor nytta hos oss, Ralle (läs: Rasmus Jönsson) med en fantastisk vänster doja och Bosson (Joakim) med sin inställning. Sen hoppas man ju alltid att någon av våra talangfulla juniorer ska ta ett kliv och knipa en a-lagströja, säger Bergh som dock poängterar att det allra viktigaste nyförvärvet finns utanför plan: - Bengt-Emil ,vår nya tränare (Sir Emil), har redan hunnit sätta sin prägel på HIS. Man märker att det är en tränare med mycket erfarenhet och det känns redan riktigt bra.

 

 

Kan du kortfattat beskriva varför just du trivs i Hanaskogs IS?

- Det som gör att jag trivs så pass bra i HIS är att vi har en stomme som vi har haft ett bra tag och det känns nästan som vi är en liten familj. Hela föreningen drar numera åt ett och samma håll vilket gör det hela mycket enklare för alla som är inblandade i föreningen, och gemensamt kan vi därför arbeta oss framåt mot nya framgångar.


 

 


Anton Bergh 

 

Gällande samarbete över gränserna tror Bergh att på sikt kommer detta bli mer vanligt än idag: - Det känns väl som att vi har ett ganska bra samarbete med Broby IF redan idag. Där det finns ett par Hanaskogare, samt att vi har ju en liten flock Broby paugar hos oss. Visst skulle det vara bra med lite mer samarbete men jag tror nog vi får avvakta detta tills de gamla gardet äter jord och vår generation är i styrelsen. För visst skulle Östra Göinge kunna ha ett lag i minst div 3?, menar Hanaskogskillen.

 

 

Vad anser du om årets Division 5 och era chanser?

- Som jag ser det så står det mellan 3 lag som seriesegrare, Glimåkra, Fjälkinge och Vanneberga. Skulle Glimåkra och Fjälkinge missa att ta steget i år så får det nog ses som en av dom största överraskningarna sen AIK slog ut HV71 i SM-slutspelet. Med tanke på att dom har högre lönebudget är både KFF och VMA tillsammans så är det nog läge att fixa en div 4 biljett. För vår egen del så tycker jag vi ska försöka få en stabil grund att stå på och sen får vi se hur långt det räcker i år. Vi har väl inte disktuerat någon klar målsättning inför kommande säsong inom truppen men visst vill man vinna varje match, det är i alla fall därför jag spelar fotboll, säger Bergh, som dock har klart för sig vem som han tror kommer sticka ut i årets Hanaskogs IS: - Sebastian ”Sebban” Persson är precis den typ av spelare som vi har saknat i HIS. En spelare som alltid gör mycket nytta för sitt lag och som jag, av egen erfarenhet, HATAR ATT MÖTA!

 

 

Och i år bjuds det även på derby i form av två matcher mot Glimåkra IF?

- Ja, det ska såklart bli jätteroligt att få möta Glimåkra. Tidigare år så har jag själv sett oss som ganska stora favoriter men nu får man nog inse att Glimåkra ser jäkligt bra ut på pappret. Glimåkra kommer ju självklart att ses som stora favoriter men i derbyn kan ju allt hända.

 

 

 

 

När Anton Bergh erbjuds att avsluta intervjun med några enkla ord till våra läsare är han väldigt fåordig: - Håll utkik efter Fotbollsgalan 2.0 till hösten. Och Forza Bajen, svarar Anton kryptiskt.

 

 

 

 

 

Namn: Anton Bergh

Ålder: 25

År i klubben: Massor

Övriga klubbar: IFK Knislinge



Silly Season


In: André Johannesson, Sibbhults IF, André Åberg, Åsums BK, Oliver Routtinen, Fredrik Ottosson, Anton Scholander, David Stridsman, Felix Voutilainen, Viktor Karlsson, Daniel Bengtsson, Jimmy Ljunggren, Victor Antonsson, Martin Nilsson, samtliga från egna leden, Rasmus Jönsson, Broby IF, Sebastian Persson, Sibbhults IF, Philip Isaksson, Hjärsås/Värestorps IF, Jimmie Oskarsson, Debegerga Goif, Berat Zolufi, Svängsta IF, Ola Nilsson, Nävlinge IF, Joakim Bosson, Broby IF



Ut: David Johnsson, Rasmus Johansson, Alfred Olsson, samtliga Broby IF, Andreas Persson, Åhus IF, Fiton Buzuku, Kristianstads Bois, Edin Nargilic, Näsby IF, Richard Blennborn, Glimåkra IF, Jens Karlsson, Sölvesborgs GIF, Rickard Andersson, tränare, klubb ej klar


 

 


Division V Nordöstra

Ballingslövs GoIF
Fjälkinge IF
Glimåkra IF
Hanaskogs IS
IFK Osby
Kiaby IF
Lönsboda GIF
Sösdala IF
Tosteberga/Nymölla IF
Vanneberga IF
Viby IF
Vinslövs IF





Fotnot: Hanaskogs IS premiärspelar hemma på Västra Hed den 17/4 mot Ballingslövs GoIF.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0