Skål och tack säsong 2010!

Under lördagseftermiddagen summerade Hanaskogs herrar säsongen på bästa möjliga sätt med galaj nere på Västra Hed. Med fina priser, god mat, dryck och en herrans massa skratt satte ”Di gule” punkt för Säsongen 2010, ett år som kanske inte går rakt in i historieböckerna resultatmässigt.

 

 

Efter en trevande försäsong där uppslutningen var till och från drog det så småningom ihop sig för comeback för Hanawood i fyran. Efter 2-3 förlust i premiären mot Askeröd var det inte alltför bistra miner i lägret. Vi kände att tempot fanns där, även om vi var medvetna om att truppen var tunn. Dessvärre skulle tuppen bli ännu tunnare….

 

Ett par matcher in i säsongen fick Andrée Vidrichs tacka för sig när en korsbandsskada spoilerade hans säsong. Att därefter även se liraren Joel Isendahl inte bli kvitt sina skadeproblem så märkte man redan här det skulle bli en tuff vår.
 


När 6 omgångar var avverkade stod HIS trist nog alltjämnt på 0 poäng, men den otäcka sviten skulle spräckas när Tosteberga/Nymölla besegrades på hemmaplan med 3-1. Veckan efter tog man en ny fin skalp när man lyckades kryssa mot Åhus/Horna på bortaplan. Dessvärre kom där nytt grus i maskineriet och sex nya raka nederlag avslutade våren. De allra mest ödesdigra förlusten kom mot två av våra bottenkollegor, Brösarp samt Askeröd. Dessa två matcher kan också varit några av de sämre prestationerna under året (om vi bortser från den fullständiga genomklappningen bort i Tomelilla på våren). De bägge hemmamatcherna slutade 0-2 samt 0-4 till bortalagens favör och nytt kontrakt kändes nu väldigt avlägset.

 

 

I uppehållet tändes där dock ett litet hopp. Truppen lyckades breddas något i form av kvartetten David, Fiton, Edin samt André. Och redan i återstarten märktes detta när man chockade BW90 på bortaplan med en rivstart. Hanaskog hade i denna match 2-0 innan seriesuveränen lyckades reducera på stopptid i första halvlek. Detta var således första gången BW90 förlorade en halvlek under året. Dessvärre åker man på tre skador i andra, laget kroknar och hemmalaget kan till slut vinna komfortabelt. Trots detta kände man ändå vittring, vi visste att med fullt manskap kunde vi rubba alla lag i serien.

 

Matchen veckan efter slutade således med seger mot Tomelilla på Heden och man började skymta ett litet ljus i tunneln. Men det sista halmstrået mot grannklubbarna Åsum och Åhus lyckades man inte greppa och Hanaskog var i praktiken klart för Divsion 5. Det var då vi började vinna. Så dags nu! Två fina skalper mot både topplaget Brantevik och bottenkollegan Rydsgård gjorde att avslutningen blev någotlunda okej. Men det räckte inte. Femman - here we come!



Så till lördagens fina avslutning. Det hela började med att Arsenal tog en finfin 1-0 seger över West Ham innan samtliga spelare delades in i lag för sedvanliga grupptävlingar. Därefter avnjöts en varsin pizza innan den ditbjudna delen av styrelsen ville tacka fotbollssektionen för den gågna säsongen samt den ena hälften av tränarstaben, Richard Blennborn. Den andre delen, Richard Andersson, var dessvärre utomlands och lös med sin frånvaro i denna sista natt med gänget. Blenne å sin sida, tacka för året, och betonade vikten av att samtliga tar sitt ansvar för den kommande säsongen. Han poängterade även att han var beundrad av den stämning som råder i klubben, även efter en sådan här säsong med degradering så har ändå humöret alltid varit på topp, vilket han tyckte var helt fantastiskt.



Vidare så avverkades även den årliga prisutdelning, här fick vi uppleva det mest känslomässiga ögonblicket under kvällen när en tårögd Andreas "Ante" Persson mottog priset "Årets Hall of Fame"efter drygt tre decennier i klubben. Kvällen avslutades på Kristianstads nya inneställe, Depå. På söndagen mådde samtliga som man förtjänade.




Årets "Hall of Fame" - Ante P

Jag tänkte även passa på att avsluta det jag påbörjade gällande en summering av samtliga kval som försigått i göingebygden. Dessvärre var avancemangen lätträknade:

- HIS damer förlorade även returen mot Borgeby och får köra vidare i femman. Dock har laget stått för en storstilad säsong, så sträck på er töser!

- Knislinges herrar förlorade både hemma och borta mot FC Panamericano och lirar även nästa säsong i Divsion VII.

- Hjärsås/Värestorp föll i totalen mot Kiviks AIF och missade därmed avancemanget till 2011 års femma.

- Glimåkras herrar lyckades inte utnyttja sin ledning från första mötet med Eriksfält utan föll snöpligt i förlägning och får ladda om för ett nytt år i Division V.

- Slutligen kan vi dock gratulera Knislinge/Glimåkras Damlag som gjorde sejouren i trean ettårig och efter två segrar i kvalet mot Sjöbo spelar i Division II år 2011. Stort grattis.



Summa summarum kan vi konstatera att där är många lag i vår bygd som lyckats kriga i toppen under säsongen som varit. Fotbollen i Göinge på väg att dö ut? Jo tjena!!



På söndag drar en ny säsong så smått igång för Hanaskogs IS. Nu med ny ledartrojka vi rodret. Bengt "Emil" Andersson kommer att styra skutan och tills sin hjälp har han årets P16-tränare Keijo Voutilainen. Även Ted Carlsson kommer finnas behjälplig. Tillsammans kommer de få chansen att bygga upp en ny era i Hanaskogs IS. Något som inte tvunget behöver ge utslag kommande säsong men på sikt kan detta vara början ny era i klubben. 

Med ett gäng 15-16 åringar som står och knackar på dörren för seniorspel (vissa har redan kännt på spel i Division IV) så ser det minst sagt bra ut, och personligen anser jag att det inte finns en bättre serie att börja slussa in dessa ungtuppar i än Femman. I kombination med alla de eldsjälar som finns runt omkring lagen, från knatte- och P16-lag ända upp till representationslagen för damer och herrar, så kan vi blicka vidare och tro på oss själva. Känslan av att veta att trots att det inte funkar på planen, så finns där folk runt omkring som är villiga att lägga ner hårt ideellt arbete i föreningen, och som är redo att stötta, i med som motgång. Det, mina vänner, det är det som jag förknippar med stolthet. Som en viss kär bloggkollega en gång sa: Hanaskog är flaggskeppet i kommunen. Och med de visioner som finns både på och utanför planen så är jag nog redo att hålla med. Det kan ingen Facebook-status ta ifrån oss.


Det är glädje, det är hjärta, det är Göinges Stolthet - Hanaskogs IS!









Mer info om kommande säsong följer du bäst här, både vad det gäller Silly Season och bravader från detta gössiga gäng. Som ett smakprov kan vi meddela nästa veckas bloggrubrik: "Hanaskogs IS tar tempen på England". Håll utkik!







Tills vidare...







FORZA HIS!!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0