Poäng i derbyt för sargat HIS!

Hanaskog lyckades knipa en poäng i derbyt mot Åhus HBK på onsdagskvällen. Efter att ha tagit ledningen tidigt i andra halvlek lyckades Åhus kvittera efter att ha fått två chanser från straffpunkten.

 

 

Åhus HBK – Hanaskogs IS 1-1

 

HIS Mål: Joel Isendahl

 

 

Det var ett ungt Hanaskog som anlände till Furehov i onsdags. ”Di gule” hade många avbräck inför onsdagskvällens derby. Vidrichs, Ante, Gazza, Jim och Rosén var alla skadade. Lägg därtill Johnssons och Timpas avstängning så förstår din prekära sits Rille och Rille hade att dra ihop ett lag. Men man lyckades med bravur. På nytt fick våra duktiga 94:or chansen att vara med i hetluften i form av förra veckans komet Fredrik Ottosson och Anton Scholander.

 

Hanaskog inledde väldigt avvaktande. Åhus tilläts ha mycket boll och rulla, men kom aldrig till några heta chanser. Första halvleken slutade därför mållös. I andra fick Hanaskog lite bättre tryck uppåt i banan. Man vaskar fram lite chanser och tar också ledningen sedan Joel Isendahl varit iskall från straffpunkten efter att Anton Bergh blivit fälld. Strax efteråt blev dessutom Åhus en man kort sedan deras högerback redan efter en timmes spel ville domaren slutbetyget i en verbal konversation. Rött kort och adios!


 


Joel Isendahl gjorde sin första balja för året mot Åhus.


Hanaskog hade sedan drömläge att punktera matchen när Eddie kom fri med målvakt men skottet blev tyvärr för högt. Med kvarten kvar får istället Åhus chansen att kvittera på straff. Junne räddar dock denna, men domaren dömer om straffen då tydligen en försvare klivit in i straffområdet innan skottet hade avlossats. Den andra straffen läggs i det motsatta hörnet, Junne är även på denna men inte tillräckligt och kvitteringen var ett faktum.

 

Matchen slutar också 1-1. Hanaskog visar prov på vilja och hjärta, och trots att vi tvingats möblera om en hel del sedan Tosteberga-drabbningen står vi för en bra genomförd match. Extra plus till den nykomponerade backlinjen i form av Andy, Bergvall, Stalle och Calle Svensson. Även Gunde gör ett piggt inhopp. Noterar även att lille Ottosson åter fick hoppa in och har nu hittills i sin två matcher långa A-lagskarriär dragit på sig två gula kort. Orädd junis!

 

 

Ett lugnt träningspass avverkades under torsdagen. De flesta laddar inför helgens drabbning, det vill säga dragningsfesten som äger rum på Västra Hed på lördag, där bjuds på lotteri-vinster, grillat och liveband. Misstänker succé som vanligt. God uppslutning väntas även från herrlaget, dock ett litet tapp i form kaptenerna Jimmie och Johnsson, charmtrollet Isendahl men även Headcoach Richard pga, som han själv beskrev det, den förbannade konfirmationen! Räknar kallt med Rille till 1000-kronorsdragningen i höst, då får han det hett om öronen.

 

På måndag är det ny bortamatch då Hanaskog åker till Rydsgård för att kriga om nya poäng. Mer info följer…

 

 

 

 

 

Tills vidare….

 

 

 


 

FORZA HIS!!!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0