Bitter förlust i derbyt!

Hanaskog kom till korta mot Åsums BK hemma på Västra Hed. Den målsnåla historien slutade med uddamålsförlust 0-1 (0-1).

Målet kom i mitten av första halvlek i kraftigt misstänkt offfsideposition, men linjemannen tyckte inte som resten av Västra Hed och målet godkändes. Målet kom mitt under en bra period från bortalagets sida. Annars var det Hanaskog som hade haft den hetaste chansen innan då André redan i första minuten sköt strax utanför.

Spelet böljade fram och tillbaka, och båda lagen bjöd på snabba omställningar som genererade i farligheter. Dessvärre drabbades Hanaskog av ytterligare ett bakslag när man fick Kapten Johnsson utvisad efter två gula kort på 30 minuter. Trots det numerära underläget stod HIS upp bra mot starka ÅBK (med f.d. Hanaskogarna Olle och Alber från start) och lyckades vaska fram någon chans till innan halvlek, dock utan resultat.

I andra halvleken började man chansa lite mer framåt vilket öppna upp lite bakåt. Och anfallsmässigt så fattades inte chanser:

- Jim nickade diagonalt med mållinjen på Antons precisa frispark.

- Andreas Nilsson provade från distans som Åsums målvakt fick sträcka ut sig på.

- André Bengtsson träffa ribban.

Trots att man bara var 10 man på plan så slet man kopiöst matchen igenom, och hade gudarna varit med oss så hade vi kanske kunna grejat en pinne. Hoppet fanns där, tron fanns där, men bollen ville inte in.

Åsum saknade inte heller chanser framåt när "Di gule" flytta upp men det blev inga fler mål i matchen, utan en ny svidande förlust var ett faktum. Men tar vi med samma mod, hjärta och inställning i resterande matcher så kommer det säkerligen bli fler poäng. Åsum är ett bra lag och säkrade i och med segern nytt kontrakt i fyran. Grattis! För Hanaskog är det bara att bryta ihop och komma igen!

Nu till en helt annan sak. Det har under en viss tid förekommit mycket snack vid sidan om planen från en viss person. Denna pojke huserar numera i en annan förening och har ständigt försökt på provocerande sätt att skapa osämja mellan två föreningar. Det är dock många som ställer sig frågande till detta agerande. Vad får han ut av det? Vad vill han ha sagt? Och när till och med dennes nuvarande lagkamrater undrar vad han håller på med så blir det i slutändan bara pinsamt för hans egen del. Trist!

Veckan avslutas på söndag med B-lagsmatch för Hanaskog. Vidare väntar det en ny spännande vecka med träningar innan vi beger oss till Åsvalla för en ny stenhård fajt då vi möter Tosteberga/Nymölla IF. Auf wiedersehen.