Dagen D närmar sig...

HIS går in på sista träningsveckan inför premiären borta mot Askeröd. Laget har avverkat två träningsmatcher i påskahelgen, där vi blandat och gett men avslutade snyggt åtminstone.

 

 

Bloggen har tyvärr blivit lite mindre aktiv på slutet. Jag vill börja med att be om ursäkt för detta då mycket annat spelat in runt omkring, skall försöka bättra på närvaron här inne. Vi går raskt på de två matcher som Hanawood lirade i helgen.

 

Everöds IF – Hanaskogs IS 3-2

 

HIS mål: Anton, Albin.

 

Summering: Hanaskog rivstartade mot Everöd på Degebergas gräsplan och spelade ut hemmalaget den första kvarten, och hade en 2-0 ledning efter två mål av Anton Bergh och Albin Andersson. Vad som senare hände är det ingen som vet, då vi bjuder Everöd på två mål plus att man även får en straff när anfallaren faller skickligt i straffområdet. 3-2 var även halvleksresultatet.

 

HIS hade mest boll i första, i andra var det tvärtom. Trots detta var det ”di gule” som skapade de allra farligaste målchanserna och skulle nog haft ett kryss med sig i matchen. Men när domaren blåste för full tid så var siffrorna från första halvlek intakta. Everöd kommer säkerligen lugga många lag i femman i år. Anfallsmässigt hade HIS hyfsad fart när det väl gick att rulla boll på den lite ojämna planen. Bakåt fanns där mycket mer att kräva! Ett stort bakslag är att Jimmie Isaksson fick utgå knäskadad och kommer missa inledningen av säsongen.

 

 

Hanaskogs IS – Åhus IF 1-1

 

HIS mål: Albin

 

Summering: Hemmapremiären på Heden slutade med kryss då Åhus IF kom på besök. Hanaskogssonen Linus Nilsson gav bortalaget ledningen (släkten är värst) efter dryga halvtimmen. Efter detta vaknade Hanaskog till liv och började vaska fram en del heta chanser men underläget stod sig till halvtid. I andra var det dock Hanaskog för hela slanten i inledning och Åhus-försvaret fick inte en lugn stund. Efter ett par missade frilägen så lyckades till sist Albin Andersson få hål på Åhus-måvakten, ett mål som också blev det enda i den andra halvleken.

 

Återigen så visade vi bra fart i anfallsspelet. Även bakåt kändes det mycket mer stabilare kontra Everöds-matchen. Hanaskog skapade mest och något mål till hade inte skadat, dock ett stort fall framåt och ett gott tecken inför stundande premiär  

 



 

Albin Andersson gjorde mål i båda helgens matcher!




Ikväll är det så åter dags för träning nere på Västra Hed. Likaså på torsdag innan det smäller på lördag då vi åker till Askeröd för att sparka igång årets Division 4. Mer info kommer i veckan. Håll även utkik efter en presentation av ett nyförvärv men också månadens Look-A-Like April. Håll ut!

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0