Fotboll är inte alltid rättvist...

...Fast det visste vi i och för sig innan. Kvällens toppmatch mot Eket slutade med snöplig förlust med 0-1 efter att Eket fått in en frispark i slutminuterna. Därmed inkasserade Hanaskog sin första förlust för året.


Hanaskog gör en väldigt bra match, rullar boll, hittar ytorna, men hade, precis som mot Bjärnum senast, förvånansvärt svårt framför mål. Chanserna dök upp, ett par i första där vi inte riktigt får till avsluten. André Bengtsson, Jonas Mårtensson och anfallsparet Berg/Isendahl hade alla hyfsade lägen utan någon vidare utdelning. Eket hade en del boll men skapade inga större farligheter i den första halvleken, mer än en skaplig nick på en hörna. I andra halvlek var det Eket som startade piggast och hade två skapliga lägen på högerkanten som dock Jonas Nilsson räddade. Efter en kvart i andra tog Hanaskog tag i taktpinnen igen och försökte rulla upp Ekets tajta försvar, medans Eket alltmer började köra på lite längre bollar.


Hanaskog fick till ett par chanser till, men tyvärr hade Joel Isendahl siktet dåligt inställt vid sin chans framför mål. Anton Berg hade även en mycket bra frispark som målvakten gör en fin räddning på. Så kom då det som inte fick hända, när man trodde att "di gule" hade koll på matchen, så drar man på sig en onödig frispark utanför straffområdet. Frisparken lades klockrent i murens hörna och Ekets mål kändes lika opsykologiskt som snöstorm på midsommarafton. Därefter lyckas inte Hanaskog skapa någon större farlighet utan Eket stod som segrare i denna rafflande match med 1-0.


HIS herrar skall dock inte hänga alltför mycket med huvudet. Serien är lång och vi visar idag att vi är ett väldigt bra fotbollslag. Men idag var det Eket som, med lite tur, hade marginalerna på sin sida och fick med sig tre pinnar hem, även om jag tycker vi är förtjänta av en poäng allra minst! 


Fick även nys om att Glimåkra hade spioner på plats inför nästa veckas derby uppe på Trollavallen, och hans analys lät såhär: "Ni äger dem i 85 minuter men tar inte vara på chanserna". Får väl ändå ses som ett gott betyg för grabbarna i gulsvart!


Tycker i sin helhet att det var en trevlig match med två spelande lag, som säkerligen kommer kriga vidare i toppen framöver. Vidare laddar Hanaskog för derby på fredag nästa vecka, då skall Glimåkra sota för kvällen förlust! Tills vidare....




FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: Kennie.S

Bra värdemätare och en bra match. Även en mycket fin plan och omgivning kring och utanför planen. // Ekets Goalie!! Lycka till i serien !!

2009-05-08 @ 23:08:50
Postat av: Bloggen

Håller med dig fullständigt Kennie, en mycket bra värdemätare mellan två bra lag, önskar även er lycka till i serien och väl mött nere hos er i Eket till hösten! Mvh// Hanaskogs Goalie:)

2009-05-09 @ 05:10:00
Postat av: allram

vad gör bloggansvarig uppe 05.10? du gick väl inte ut och gjorde en bendtner?? ;-)

2009-05-09 @ 09:01:33
Postat av: Batman de va de han gjorde ;)

2009-05-10 @ 11:00:05
Postat av: Iker

Förstår att Kennie gillar planen på västra hed, för ekets päreåker var inte mycket att hänga i granen! Men trots allt spelar seriens just nu starkaste lag där!

2009-05-10 @ 16:37:03
URL: http://goingefotboll.blogg.se/
Postat av: Kennie.S

Håller helt och hållet med er. Vår plan är usel, pga att där inte är någon vaktmästare som håller planen i skick. Fattar inte vad vaktmästaren håller på med.

2009-05-10 @ 20:06:03
URL: http://kissikassen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0