Premiärseger med bitter, bitter eftersmak...

Så var då premiären avklarad. Hanaskog stod som segrare i vårsolen under fredagseftermiddagen efter 4-3 hemma på Västra Hed mot Sösdala IF. Men segerns sötma kom något i skymundan, då inhopparen Emir Studenovic skadades allvarligt och fick föras med ambulans till sjukhus

Det var med dryga 10 minuter kvar som olyckan var framme. Emir Studenovic löper på boll som gick i riktning mot Sösdalas målvakt, vilket slutade i en rejäl kollision och Emir vred sig i plågor. Sösdalas lagkapten Fredrik Tegeborn stod precis intill och insåg direkt vad som hände och skrek rakt ut: Ring ambulans! Resultat av kollisionen blev dubbla benfrakturer, vilket innebär att Emir har en lång rehabiliteringsperiod framför sig, och vi alla i laget lider med honom. Men han vet att han har ett stöd i oss andra som lirar i den gula tröjan och alla runtomkring som stöttar vårt kära HIS, vilket visat sig i gästboken där många skrivit ner en liten hälsning.

Emir Studenovic

För att återgå lite kort till matchen så var det ett heltaggat HIS som gick ut på Heden, men försvaret, som under försäsongen varit vår styrka, agerade en aning slarvigt vilket straffade sig 3 gånger om, där formligen bjöd Sösdala på tre baljor, som inte var sena att utnyttja lägena. Hanaskog gav dock aldrig upp och lyckades i första halvlek hämta upp både 1-0 samt 2-1 underläge, efter mål av Joel Isendahl och Jim Ringström! HIS hade en period i mitten av första halvlek där Sösdala knappt fick låna bollen och just där visade vi vilket spelskickligt lag vi kan vara. Det nykomponerade anfallet med Anton Berg och Joel Isendahl var stundtals lysande och hittade varandra som om man kunde tro att de var ihop! I första halvlek så klev även André Bengtsson fram och hade lekstuga på sin kant!

Men matchens gigant skulle först göra entré i andra halvlek. Redan när han stod och tog på sig matchtröjan kände jag att något skulle hända när han kom in. Och så rätt jag fick. Legendaren, eldsjälen, målskytten och fabrorn Jonas Mårtensson kom rätt in i hetluften och smällde in 3-2 från nära håll efter framspelning av Joel Isendahl. Och vi han knappt hämta oss från det innan Gazza ger sig ut på ett äventyr som startar 10 meter in på våran planhalva. 20 sekunder senare har han cyklat igenom hela Sösdalas försvar och klipper till med vänsterfoten i det bortre hörnet. 4-2! Strax därefter var Isendahl ytterst nära att punktera matchen men stolpen ville annat. Sen kom då den otäcka olyckan som gjorde att det blev ett spelavbrott på en halvtimme. Sösdala flyttade fram och skapade ett par chanser och fick också in en reducering efter slarv i Hanaskogsförsvaret! Men Hanaskog höll undan och tog de tre första poängen försäsongen. Härligt härligt, men lite onödigt att släppa in 3 slarvmål, något som vi får ta med oss nu i nästa omgång där Treby står för motståndet!

Sist men inte minst riktar jag åter igen en tanke till Emir. Hoppas du mår bra efter omständigheterna och att du snabbt lyckas ta dig tillbaka till fotbollsplanen!