Helgens Bravader!

Vanneberga-HIS 3-2

Målskyttar HIS: Anton Berg, Emir Studenovic

Så har då sista värdemätaren innan premiären i femman också spelats. Matchen mot Vanneberga bjöd på två olika halvlekar. En där Hanaskog uppträdde en aning virrigt och ängsligt vilket straffa sig mot ett fysiskt starkt Vanneberga som ledde i halvlek med hela 3-0. Hanaskog spottade dock upp sig rejält i andra och skapade målchans på målchans vilket till sist genererade i två baljor, inprickade av Anton Berg och Emir Studenovic.  Hanaskog hade ett par rejäla chanser till som borde ha resulterat i kvittering men en storspelande Vanneberga-målvakt stod i vägen vid dessa försök! Tar med oss den andra halvleken till premiären på fredag så ska det verkligen bli åka av!!

Minnet från matchen:

Efter drygt 10 minuter av andra halvlek blir en Vanneberga-spelare upprörd på domaren Jimmie Andersson då han ansåg att han skulle ha en frispark med sig, vilket resulterade i ett raseriutbrott på domaren! Därefter utspelar sig följande:

Domaren: "Avaktande varning på orange!!!"

V-spelaren kontrar blixtsnabbt: "Avvaktande pajas på svart!"

Behöver jag nämna att killen fick rött kort??

B-lags premiär i Division 2

Perstorp-Hanaskog 4-0

Ingen höjdarpremiär precis under söndagseftermiddagen för Hanaskogs U-lag. Perstorp fick ett par enkla mål i mitten av första vilket innebar 2-0 underläge i paus. Andra akten var något avslagen men PSK lyckades få in två helt onödiga mål sista fem minuterna till slutställningen 4-0. Slarv var största orsaken till att siffrorna blev så pass stora. Extra plus till Jerry Karlsson som gjorde comeback och som dessutom spelade fram till ett mål, sen att det var till Perstorps mål e ju en annan femma!

I PSK fanns en nyligen inflyttad kille i Sverige som inte fått sin spelarlicens än, varpå man måste legitimera sig. Nu visade det sig att han inte lyckats få med legitimation till matchen vilket innebar i praktiken att han inte får spela. Perstorps ledning kunde ej kommunicera med denne eftersom han inte hunnit sätta sig i svenska eller engelska språket. När dagens coach Kurt Mattsson fick detta besked kom han med andan i halsen inspringande i omklädningsrummet och skrek: "Vi kanske vinner ändå grabbar, den mörke ved inte när han é född!!" - Det verkar dock som det löste sig till sist och att Perstorp alltjämnt vann matchen!

Imorgon på bloggen: Joel Isendahl