Game Set Match

Jumbon Yngsjö IF hade inte mycket att säga till om när Hanaskogs IS gästade Yngsjö IP under fredagskvällen. Efter ledning för gästerna med 2-0 i paus kunde HIS spela ut i den andra och slutligen stå där som klar segrare med tennissiffrorna 6-0.

Hanaskog öppnade målskyttet efter dryga 5 minuter när Rasmus Larsson cyklar sin back och fint serverar André Bengtsson som avlutade kliniskt. 10 minuter senare var det Martin Bergvalls tur att komma med i målprotokollet när han knoppade in Anton Nordfeldts hörna. Trots mycket bollinnehav blev det inte mycket mer än så i den första halvleken. Snacket i pauskaffet var heller inte några konstigheter, det handlade om att köra på i 45 minuter till och aldrig slå av på takten, det vet vi att det straffar sig direkt (Lex Bosna).

Sagt och gjort. Efter några trevande minuter inledningsvis av den andra halvleken där Yngsjö försökte skapa tryck så kom målet som fick luften att gå ur hemmalaget. Återigen var det Martin Bergvall som stod på rätt plats vid rätt tillfälle, 3-0 för gästerna som nu kunde spela ut. 4-0 kom sedan Albin Andersson sprintade ifrån Yngsjöförsvaret och snyggt placerade in bollen i nät. 5-0 kom bara minuter senare när inhopparna Fredrik Ottosson och Viktor Karlsson hittade fint samarbete där den sistnämnde smekte in bollen i bortre burgaveln.

Punkten sattes sedan i den 77:e matchminuten när Otto Ewesson hittade Felix Voutilainen som vände upp inne i boxen och inte gjorde något misstag. Sex fina plusmål och tre poäng gjorde detta till en bra fredagskväll.  I ett gediget Hanaskog är det svårt att blunda för Martin Bergvalls insats samt Anton Nordfeldt, som trots sin nuvarande måltorka vet hur man spelar fram sina lagkamrater.

Ikväll avverkas ännu en träning för Hanaskogs galanta herrar. Den sista innan nästa tuffa uppgift väntar, när man beger sig till Helsingborg för möte med Helsingborgs AIS. Ett fysiskt krigande lag som är framförallt starka på sin hemmabana. Viktigt med fokus från första spark till sista visslan. Tugga taggtråd nu allihop så gör vi oss redo för en ny sjuhelsikes drabbning. Avspark Lördag kl 14.00, Olympiafältet. Kom och sjung in hösten med oss!