Upplösningen

Hanaskog drog det längsta strået i den första kvalmatchen av två mot Helsingborgs Östra IF. Segersiffrorna skrevs till 2-1 sedan Andreas Johnsson och André Bengtsson nätat för hemmalaget. Första halvlek turades lagen om att föra spelet. HIS var piggast inledningsvis medan gästerna avslutade starkast.

”Di gule” inledde målskyttet efter dryga kvarten när Andreas Johnsson, efter en hel del kamp i straffområdet, fick bollen över mållinjen. Dessförinnan hade Hanaskog bl.a. mäktat med att missa en trippelchans där antingen back, målvakt eller stolpen stod i vägen. Glädjen var dock kortvarig. Redan sju minuter efter hemmalagets ledningsmål kom kvitteringen genom duktige Peter Stålhammar. Därefter var det gästerna som skapade tryck, men några fler mål blev det inte i första halvan.

Andra halvlek var spelmässigt jämn, och lagen turades om att föra spelet. Och det skulle bli ett mål till i matchen, och det kom för HIS. I den 70:e minuten vänder Anton Berg upp snyggt i straffområdet, tar sig mellan två försvarare men hakas upp och domaren pekar på straffpunkten. Från elva meter gjorde sedan André Bengtssoninget misstag.

Helsingborgs Östra försökte flytta fram för att skapa ytterligare chanser, dock utan framgång för de grönklädda gästerna. Närmast var en tilltrasslad situation framför mål där Jim Ringström till sist fick bort bollen från målområdet. I slutsekunderna fick även Hanaskog chansen att dryga ut ledningen men Anton Bergs inlägg slank precis förbi André Bengtsson på den bortre stolpen.

2-1 blev därmed slutresultat, eller ska vi kalla det halvtid? Det är trots allt minst 90 minuter till som återstår av denna jämna kvalbatalj och detta är långt ifrån avgjort. Det krävs ett sjuhelsikes jobb nere i Helsingborg på lördag för att Hanaskog skall kunna roffa åt sig en Division 4 – biljett till nästa säsong. Men vi ska göra ett rejält försök. Var så säkra.

Du kan också vara med och påverka. Inom kort kommer det förhoppningsvis info om supporterbuss till på lördag. Se till att DU får en plats på den och att vi TILLSAMMANS ser till att göra lördagen riktigt trevlig. Avspark Lördag 14.00 Hedens IP. Ditt stöd kan göra skillnad.

Ber samtliga i spelartruppen observera att veckans träningar är belagda på Glimåkras konstgräs. Samma tid som innan. Sprid detta till era lagkamrater, nära och kära, och Jimmie ”Paddan” Ljunggren.