Loreen, Färevallen och den där sjuke Martin Bergvall

Hanaskogs IS är tillbaka i vinnarspåret. Efter en, minst sagt, katastrofal inledning i bägge halvlekarna reste sig ”di gule” och besegrade till sist ett vilt kämpande Önnestad med 4-3 sedan Martin Bergvall klivit fram och avgjort på stopptid. Just nämnde Bergvall var den stora skillnaden mellan lagen denna ljumna fredagskväll. Efter att ha använt huvudet två gånger och en iskall bredsida fri med målvakten inkasserade den långe mittbacken karriärens första (?) och sista (?) hattrick. Riktigt sjuk jävel!

 



Annars var det inte mycket mer än moralen som gladde tränaren Bengt Emil denna afton. Redan innan matchstart kom ett nytt namn upp på skadelistan då Otto Ewesson fick kasta in handduken. Och eländet fortsatte. Hanaskog inledde krampaktigt och passivt vilket resulterade i två snabba mål i häcken. Bergvalls snabba reducering gav HIS ett litet hopp som dock snabbt var på väg att släckas när hemmalaget ökade på till 3-1. Dessförinnan hade man även hunnit med att missa en straff (eller missa och missa, Pisse Nisse räddade). Då var vi bara framme i halvlek.

 



Inledningen av andra började minsann och da inte bättre heller, då vi återigen föll neråt i banan och agerade ängsligt. Men här kommer moralbiten in i bilden. Ett par omkastningar i laget, något byte, sen blev det fart på det för dagen vitklädda bortalaget. I matchminut 72 slog Martin Bergvall till med sitt och Hanaskogs andra mål i matchen och HIS hade kontakt. Bara minuten senare rakar Viktor Karlsson in kvitteringen från nära håll. Önnestad blev fullständigt tagna på sängen och skutan hade vänts till Hanaskogs fördel. På stopptid kom så också avgörande 3-4 när kvällens gigant knoppade in sitt tredje mål för kvällen och fullständigt jubel utbröt i Hanaskogslägret. Här tänkte vara lite fyndig och först skriva ”Eufori” men efter att ha läst den fullständiga betydelsen på mycket trovärdiga källan Wikipedia kände jag att det inte riktigt passa in:

” Eufori är en stark känsla av lycka som kan förekomma vid samlag eller stark förälskelse och bland annat kan framkallas som en berusningseffekt av vissa droger, till exempel amfetamin eller ecstasy. Eufori förekommer vidare vid delirium, psykoser och manier.”

 





Martin Bergvall



I och med segern hakar Hanaskog på i toppen, endast en poäng bakom Wä IF på kvalplats. Just Wä IF är också motståndaren i onsdagens drabbning på Västra Hed. Avspark sker 18.30 och vi ser fram emot lika fint stöd som på Önnevallen i fredags.

 



Vi har även hunnit med att avverka den så populära dragningsfesten under lördagen. Ett storslaget gille med fantastiska människor, och man kan bara lyfta på hatten för styrelse och övriga ideella själar som gjort detta möjligt. Underbar tillställning. För vissa passade kanske ”Eufori” bättre in här. Vad vet jag om vad som hände i rapsfälten runt Västra Hed? Ingen nämnd, ingen klämd…

 



Mindre underbart var det för dem 14 själar som tvingades på ett eller annat sätt var tvungna att asa sig till Färevallen på söndagen för U-lagsmatch. Drabbningen slutade lyckligt till sist med en klar 5-2 seger, men sanna mina ord på att där fanns vissa som inte blev gamla på kvällen. Målen prickade Felix (3), Abbe och Danne in.

 



Träningarna denna vecka avverkas ikväll samt på torsdag. Match som tidigare nämnt på onsdag men också på lördag då det är dags för bortamatch mot Åhus IF. Mer info i veckan.

 



Tills dess…

 

 

 

 



FORZA HIS!!!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0