Friday im in love

Fredag eftermiddag. Snart helg. Sista gruspasset för året igår. Bägge Manchester-lagen åkte ut med buller och bång ur Europa Leauge. Vad ska man säga? Livet leker…

 



Veckan som passerat har varit en magisk vecka för den sportintresserade. Vi har fått se makalösa slut på champions League – matcher, förkrossande sortier ur B-slutspelet (även kallat Europa League), korrupta matcher i kvalserien i hockey och förlösa Premier League – derbyn i kampen om den åtrovärda sjätteplatsen i ligan. Alltsamman har skapat nya diskussionsämnen i Hanaskogstruppen vilket gör träningarna och omklädningsrumssnacket om möjligt ännu mer intressant.

 



På det lokala planet har vi som ovan nämnt tagit farväl av Bjärlövs eleganta grusplan för denna gången. Om inte det dyker upp en halv meter snö i helgen så kan vi räkna med premiär på Västra Hed under måndagskvällen på den gamla tiden (läs: 19:00). En premiär som innebär att Stalle numera slipper hämta en massa småttingar i Hanaskog samt hocketrunken med kläder på idrottsplatsen. Även Sir Emil drar en lättandes suck när han äntligen kan ta och dammsuga bagaget efter vinterns återkommande transport av grusbollar.


 


Till helgen har Hanaskogs IS två matcher inplanerade i kalendern i form av Glimåkra IF gånger två (lördag resp. söndag). Träningsmatcher är alltid träningsmatcher, det snackas till höger och vänster om hur många A-lagsspelare man saknar och det är därför man förlorar, en spelare hostade två gånger innan uppvärmningen och kunde därför inte prestera på topp och bla bla bla. Först av allt känner jag ledsamhet för dem ersättare i alla lag som redan innan säsongen börjat tituleras som ”B-lagsspelare”. Måste kännas grymt motiverande att komma till träningarna i en sådan situation. Den som så alltid vise Sir Emil sa något väldigt vackert för ett par veckor sedan vid samlingen innan match: ”I Hanaskog har vi inget klart A- eller B-lag. Vi har en trupp och det är fritt fram för alla att visa framfötterna”. Det tyckte jag var fint sagt. Inte så fint så att jag börja få tårar i ögonen och så men det var fint…

 

Hur står det till i Hanaskogs IS då? Jo tack rätt bra. Nedan följer lite snabbsummering om läget i truppen:



- Nyblivne fadern Sebastian ”Sebban” Persson är alltjämnt skadad. Hans comebackförsök mot Tollarp gav inte de svar han hade hoppats på. Preliminärt väntas ytterligare några veckors vila innan man får börja akta ryggen igen på träningarna.

 



- Den snart blivande tvåbarnspappan Timothy Gustafsson hamnade i sjuksängen efter förra helgens match mot Åhus HBK. Befarad influensa och ytterligare en unge på väg gör att han för närvarande agerar en smula passivt gällande träningsnärvaron med full förståelse.





Jonas ”Gazza” Mårtensson gjorde igår bejublad comeback på träningen efter sin skada under vinterns fotbollsallians. Samme Mårtensson blev även matchvinnare i gårdagens final av vinnarspelet i Bjärlöv vilket bevisar två saker: Den gamle kan än och det behöver inte alltid vara det bästa laget som vinner den åtråvärda luftpokalen på träningarna...

 



Felix Voutilainen håller traditionen med gipsade Hanaskogare vid liv och tränar ytterst varsamt. Förväntas bli gipsfri inom kort.



- Andreas "Ante" Persson fick sig en liten olycklig snyting under Åhus-matchen och har hållt denna vecka, dels pga käken men också på grund av så kallad "utbildning" i Göteborg. Misstänker käken inte läkte däruppe i alla fall...



Ola Nilsson förväntas på måndag vara tillbaka i träning då han uppenbarligen lider av grusallergi…

 



Jimmie ”Paddan” Ljunggren sjukanmälde sig (eller rättare sagt hans far gjorde det) från praktiken på JC igår och dök helt sonika inte upp på träningen samma kväll. Osäker till spel i helgens matcher och även ett frågetecken gällande hans deltagande i Göinge IBKs klack i kvällens golvhockeymatch i Broby sporthall.







He´s back (again) 







Trupperna i skrivande stund till helgens matcher finner ni nedan. Söndagens trupp kommer kompletteras under morgondagen:

 

Lördag:

Martin N, Johnsson, Andy, Ea, Bosson, Stalle, Abbe, Rosen, Otto E, David, Anton S, Anton B, Viktor K, Ottosson, Daniel

 

Söndag (so far)

Nisse, Bergvall, Jim, Gazza, Oskarsson, Oliver, Victor A, Paddan + några till

 



Avspark 12.00 Lördag samt 16.00 på Söndag.

 

 





Nu ska jag hem och gräva fram min HIS-tröja med nummer 2 på ryggen med anledning av blogginlägget nedan. Var la jag min gamla Fabregas-tröja förresten?

 









 

Tills vidare…

 

 

 

 










FORZA HIS!!!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0