Plus och minus

Hanaskogs herrar kom som ni alla vet till korta i premiären mot Fjälkinge IF. Efter en medioker första halvlek (underläge 2-0) tog man över taktpinnen i andra halvleken, man reducerade och hade även bud på ett kvitteringsmål på slutet. Trots flertalet chanser var det istället Fjälkinge som i slutminuten kunde kontra in slutresultatet 3-1 denna regniga fredagskväll. Det var dock två onödiga mål som man släppte till i den första halvan av matchen. Första målet blev en liten snackis, och efteråt erkände linjemannen att det nog trots allt var offside. Det är dock sådant som händer och är inget vi kan påverka. Det andra målet är en bjudning från backlinjen, det straffar sig självklart direkt. Samtidigt skall vi poängtera att Fjälkinge IF gör sin bästa halvlek någonsin enligt sin tränare. Och med tanke på att vi jämnar ut spelet sista kvarten så är det helt ok.

För ”di gule” är det bara att ta med sig den andra halvleken från Maxilandia, en klar uppryckning som borde kanske resulterat i något mål till. Annars var det en trevlig och välspelad match mellan två bra lag som bägge sakna ett par kuggar. Och ja, jag har fått nys om den lokala tidningens lista och även om det såklart inte framgår i deras objektiva syn har HIS också ett par tunga skador som hämmar. Även imponerande att väva in skräll och tungviktsmöte i samma mening.

Under söndagen skulle dock första viktorian för Hanaskogs herrar komma när U-laget på bortamark besegrade Österslöv med 5-1. Målen inprickades av Fredrik Ottosson (3), Felix Voutilainen och David Stridsman.

I går avverkades en lugn träning med mycket snabba ryck i kombination med tänk. Gamla mot unga i en ny modell av luffarschack blev en fantastisk upplevelse för dem som stod vid sidan om och kunde se de yngre gång på gång åka på däng. Kvällens kollision svarade Jimmy Rosén och Victor Antonsson för vilket resulterade i att Antonsson satt som ett klistermärke i gräsmattan. En smula otäckt i första sekunden, men grymt roligt i andra.

Läget i laget är att försvarsgeneralen Jim Ringström äntligen fått lämna sjukhuset och nu väntar en lugn och metodisk uppbyggnad igen. Mycket skönt att höra för alla Hanaskogsfans. Kaptenen Sebban är alltjämnt inte i träning, likaså centertanken Timothy. Andreas Johnsson, som gjorde ett piggt inhopp i Fjälkingematchen tog sitt pick och pack i lördags och drog till Las Vegas. Återstår att se om resan slutar i dur eller moll, men vi håller tummarna för dig när du äntrar rouletten.

Das war alles. Mer matnyttigt kommer i veckan.