Seger och presskonferens 13/9

Sons of Hanaskog tog 3 nya poäng i jakten på en kvalplats till division 4 under lördagen. Man slog tillbaka ett vilt krigande Kiaby med 2-0.

Hanaskog gjorde en slätstruken match. Starkt ändå att vinna trots att spelet inte var på topp.

Albin Andersson gjorde matchens första mål och sitt första för säsongen efter 65minuters spel. Sebastian Persson la ut bollen till Albin som drog till direkt med ett hårt välriktat skott nere i målvaktens högra hörna. Kiaby keepern kunde inte hålla bollen utan fick plocka ut den från nätmaskorna. Tio minuter senare punkterade Andreas ”Andy” Nilsson matchen efter ett snygg inlägg från Albin.

Bäst för dagen var Jim Ringström och Staffan Holgersson, Jimmy Rosén skall också ha ett plus i kanten. Sen kräver webbredaktionen mer från alla andra inblandade. Ska vi kriga om en plats till fyran är det dags att stepa upp, annars kommer Fjälkinge och Tosteberga åka förbi oss i de sista omgångarna.

Resultaten var med oss denna omgång. Glimåkra stormar mot seriesegern efter stabila 3-1 mot ett bra spelande Lönsboda. Fjälkinge tog inte chansen utan åkte på uddamålsförlust med 1-0 mot IFK Osby. Vanneberga skrällde och tog en viktig seger mot Tosteberga med 2-1.

I nästa omgång kan Glimåkra via minst oavgjort mot IFK Osby säkra seriesegern. Seriefinal och mycket folk väntas i derbyt. Jag tror dem tar chansen och vinner med klara 4-0 och får ta klivet upp i fyran. Själva tar vi oss an Lönsboda IF som krigar för ett nytt kontrakt. En tuff match, där HIS-grabbarna suktar efter revansch från förlusten i våras. Fjälkinge IF ställs mot Tosteberga där vinst är ett måste för bägge lagen för en direkt kvalplats skall finnas inom räckhåll. Vem tar chansen att haka. Fjälkinge eller Tosteberga. En rysare att se fram emot. Tror Fjälkinge tar chansen och vinner med 3-1.

Under söndagen tog HIS Young Guns en övertygande seger mot Glimåkra IF. Hanaskog spelade ut Glimåkra fullständigt och vann rättvist med klara 5-0.

Under morgondagen händer det saker på Hemsidan.