Inför HIS - Toostebäjja!

Efter åtskilliga timmar på grus, gräs, dörrmattor i kombination med blod, svett och tårar så är det under lördagen dags att summera årets serie. Sedan tidigare är det klart att Glimåkra IF äntligen får spela Division 4-fotboll (återigen grattis). Kvallagen mot fyran finns redan också dem spikade i IFK Osby samt Hanaskogs IS. Vilken som blir tvåa och får favör av hemmaplan i första enkelmötet avgörs dock först på lördag.

 

I bottenstriden är där dok en del intressanta matcher som går av stapeln. Kiaby har en teoretisk chans att klättra upp till kvalplats, men då krävs att man hänger en 6-7 bollar på ett formidabelt IFK Osby. Med andra ord, tack för i år Kiaby…

 

Ballingslöv innehar just nu en division 5-biljett. Med den i handen åker man till Glimåkra för att hålla siffrorna nere. Lönsboda har blandat och gett hela året vilket har resulterat i att man inför sista omgången ligger på kvalplats. Tre poäng och 5 hinkar mot Viby krävs för säkrat kontrakt, å andra sidan är även Viby IF i behov av 3 poäng för att kunna greppa det sista halmstrået att hanka sig kvar i femman även 2012. Kanske sista omgångens absolut mest intressanta match. Samtidigt tvingas Viby heja på rivalerna i Vanneberga som möter Sösdala hemma.

 

 

Ballingslövs GoIF

21

6

4

11

33

-

51

-18

22

Lönsboda GIF

21

4

7

10

19

-

41

-22

19

Sösdala IF

21

5

2

14

27

-

57

-30

17

Viby IF

21

4

2

15

27

-

57

-30

14

Kiaby IF

21

3

5

13

20

-

56

-36

14

 

 

För Hanaskogs del väntar Tosteberga/Nymölla. Ett lag som fram till i lördags inblandad kvaldiskussionerna men som nu med blott en omgång kvar har hela sex poäng upp till HIS på tredje plats. Vid seger säkrar man däremot 4:e platsen i tabellen före Fjälkinge IF som avslutar hemma mot ingemanslandsplacerade Vinslöv.

 

 

Inför lördagen är Martin Bergvall åter från tjejmilen och Jonas Mårtensson gör comeback efter en rad olika muskel, ledbands, och skelettskador. Dessutom kommer en trojka av våra yngre förmågor få göra framträdanden mot T/N IF. Kul för killarna och kul för föreningen.

 

 

Väl mött på Västra Hed imorgon kl.13.00!

 

 

 

 

Sist men inte minst…

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0