Hanaskog vann utan att imponera!

Hanaskog lyckades till sist bärga 3 poäng mot nästjumbon Viby IF under söndagen. Efter 0-0 i halvlek och lågt tempo, höjde ”Di gule” sig ett pinnhåll i den andra och tog direkt ledningen genom Anton Berg som med hjässan (!) knoppade in 0-1. Viby hade dock inte helt gett upp, och i ett av få anfall som hemmalaget vaskade fram i den andra halvleken fick man fram en straff som lagkaptenen Marcus Almborg säkert slog in i mål.

 

 

Men HIS skulle ta sig tillbaka i matchen. Med dryga 10 minuter kvar damp bollen ner framför inhopparen Timothy Gustafsson i straffområdet som enkelt kunde lägga in 1-2 och ny ledning för bortalaget. Av bara farten gör sen Anton Berg avgörande 1-3 efter att ha slagit in Timothys retur på ett friläge. Viby lyckades inte vaska fram något som liknar en reduceringschans i slutet utan Hanaskog tar 3 nya poäng i jakten på en kvalplats mot fyran. Bäst i laget var ovan nämnda målskyttarna firma Berg/Gustafsson.

 

 

Det var inget skönlir som publiken bjöds på denna söndag på Grönängen. Vi mötte ett Viby som parkerade hela laget på egen planhalva och satsade på snabba omställningar. Man gör det bra stundtals, men till sist så orkade man inte stå emot då orken tröt. Vi önskar Viby IF dock lycka till i den fortsatta kampen för en kvalplats kvar i femman, vilket definitivt är inom räckhåll.

 

 

I skrivande stund parkerar Hanaskogs Sportverein på en tredje plats i tabellen. I och med IFK Osbys förlust mot Vanneberga IF i helgen (0-2) så ser jag Glimåkra IF som klara seriesegrare redan nu. I år kommer man inte klappa ihop. Definitiva avgörandet kan man göra i omgång 20 då man möter just Osby hemma på Trollavallen.

 

 

Det intressanta i tabellen just nu är kring de bägge kvalstrecken. Fyra lag gör upp om två kvalplatser till fyran. IFK Osby och Hanaskog besitter just nu de två platserna, tätt jagade av förhandsfavoriterna Fjälkinge IF samt Tosteberga/Nymölla IF. Samtliga dessa lag har dock topplag kvar att möta vilket gör att vi nog inte kan kora några kvallag förrän i den sista omgången av årets Division V.

 

 

I botten är det just nu Viby och Kiaby som får börja om i Division VI. Man har dock endast fyra poäng respektive sex poäng upp till Sösdala IF och Ballingslövs GoIF som i nuläget måste kvala sig kvar. Ballingslöv har i sin tur endast tre poäng upp till Löndsboda GIF och nytt kontrakt. En strid in på mållinjen även i denna del av tabellen med andra ord.

 

 

Hanawood håller vilodag denna måndag (OBS! U-laget lirar borta mot Bjärnums GoIF) och laddar batterierna för två rejäla träningar på tisdag samt torsdag innan ny tuff bortamatch väntar. Denna gång utspelar sig denna lördag på Sjölyckans IP mot Kiaby IF.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tills vidare…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0