Hanaskogsviktoria borta mot Sjöbo

Hanaskogs IS förlängde säsongen ytterligare två veckor under lördagen när man lyckades med bedriften att besegra Sjöbo IF på bortaplan med 2-1. Efter underläge 0-1 i halvlek var det Anton Berg som i andra halvlek firade stora triumfer med sina två mål. Annars inledde Hanaskog en aning knakigt och en gnutta nervositet kunde avspeglas på vissa fötter.

Sjöbo tog tidigt ledningen genom skyttekungen Filip Måbring efter en snabb omställning. Kvarten senare decimeras Sjöbo efter att en hemmaförsvarare mycket klumpigt gått in med bägge sulorna mot Anton Berg. Trots en man mer så uteblir målchanserna för bortalaget i den första halvleken. Närmast var unge Viktor Karlsson, som från långt håll träffa överliggaren.

I den andra tog dock Hanaskog över taktpinnen. Anton Berg kvitterar på en frispark som målvakten på något sätt fumlade in efter dryga timmen spelad. Det blev successivt mer och mer Hanaskog och i den 80:e minuten gjorde samme Berg det förlösande 2-1 målet för ”di gule”. Resten av matchen kontrollerar Hanaskog. Hemmalaget sticker upp någon gång men utan att skapa någon ordentlig oreda i det Hanaskogitiska försvaret och HIS hade bud på att defintivt punktera matchen, dock utan framgång.

Sista minuterna väljer Sjöbo att lägga energin på annat. André Birgersson fick även han syna det röda efter en ny onödig tackling. Även en precis utbytt spelare hinner snacka till sig ett rött kort innan domaren blåser av till de tillresta Hanaskogssupportrarnas stora jubel. Bröderna Berg (Nils och Anton) förtjänar båda omnämnande för sina prestationer denna lördag, men en som stack ut över mängden denna dag var vänsterbacken Staffan Holgersson som inte tog ett steg fel under 90 minuter.

Segern innebär att Hanaskogs IS nu kommer gå in i ett dubbelmöte mot Häljarps IF från Division VI. En stentuff uppgift för ”di gule”, men vi ska definitivt göra vad vi kan för att göra en så bra prestation som möjligt. Träningar kommer att avverkas måndag, tisdag samt torsdag denna vecka. Och kom ihåg: Det finns inga dåliga väder, det finns bara jävligt tunna kläder!