Ungt Hanaskog besegrade Åhus!

Åtta nya namn i startelvan och en trupp med ungomlig entusiasm. Då tog Hanaskog en ny fin skalp när man besegrade Åhus IF med 3-1 (1-0) på ett minst sagt blåsigt Maxilandia.

Endast mittlåset med Jim/Jimmie samt målvakten Nils var kvar i elvan från 5-2 segern i måndags mot Nosaby. Istället valde Bengt Emil ge ungtupparna chansen i denna matchen. Ja och Rosén och Gazza förstås.

Bänken: Calle S, Paddan, Victor A, Junne

Hanaskog inledde i kraftig motvind. Men det hindrade inte di gule från att trampa gasen i botten direkt. När väl bollen var på marken med rätt antal tillslag, så hängde inte Åhus med. Man tar också fullt välförtjänt när ursinnige Fredrik Ottosson rycker ifrån backlinjen och lägger in 1-0. Publiken bjöds på många fina kombinationer i första halvleken och halvtidsledningen var välförtjänt.

Andra halvek så fortsätter Hanaskog att skapa chanser. Felix borde gjort mål när han blev helt frispelad framför mål men en Åhus-försvarare hann ingripa i sista stund. Samme Felix tar sedan revansch på sig själv när hann styrde in 2-0 för HIS. Och när slutligen Fredrik Ottosson rundade målvakten och la in sitt andra mål för kvällen kändes matchen punkterad. Hanaskog slog dock av lite väl på takten och bjöd in Åhus sista kvarten vilket resulterade i ett trösmål för ÅIF. Ottosson vaskade fram ytterligare lägen att göra mål, likaså inbytte Paddan. Hetaste chansen svarade dock Andreas för då hans frispark tvingade Åhus målvakt att sträcka på sig.

Åter igen så svarar di gule för en kollektiv insats, men en extra stjärna till tvåmålsskytten Otto och Isak som båda gör prickfria insatser i 90 minuter.

Det har varit en intensiv vecka för Hanawood med match i måndags, träning i tisdags och så matchen ikväll då. Men det är inte över där. Ny träning väntar imorgon och därefter väntar en riktig värdemätare på lördag då man beger sig till Killebergs konstgräs för match mot seriekollegan IFK Osby. Notera tidig avspark (10.00) pga av oron för kravaller.