IFK Osby - HIS 2-1

Hanaskogs ineffektivitet framför mål straffade sig i soliga Killeberg på lördagsförmiddagen. I en jämn match drog till sist Osby längsta strået med 2-1 efter att ha avgort på straff med dryga tio minuter kvar.

Ny match, och åter igen ny uppställning på banan. Mittlåset Jim/Jimmie, mittfältarna André, Johnsson samt den gänlige anfallaren Timothy saknades samtliga av olika anledningar i dagens i trupp. Men där finns finfina ersättare i dagens HIS. Laget startade enligt nedan:

Ola

Stalle    Bosson      Bergvall    Ralle

Otto       Rosén       Sebban      Andy

Bergh

Albin

Bänken: Gazza, Anton S, Felix, David

Första halvleken inledes med snabba spelvändningar på bägge hållen. Hanaskog tar ledningen efter att målvakten inte orkade hålla Rasmus Jönssons tunga frispark och Sebastian Persson högg direkt på returen. Osby hann dock kvittera innan halvtid efter att Hanaskogförsvaret missbedömt en långboll vilket lämna både back och målvakt på mellanhand. 1-1 och halvlek.

Andra halvlek inleder Hanaskog klart bäst, man är aggressivare på mittfältet och vinner på så sätt mycket boll, vilket också ledde till en del klara målchanser, men antingen var siktet dåligt inställt eller så räddade Osbys duktige målvakt. Bakåt såg det stabilt ut, och mycket släpptes inte till sista 45. Men till slut så slarvades det vid ett uppspel, som så småningom resulterade i straff till Osby och 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Matchen var i sin helhet väldigt jämn, Hanaskog borde förvaltat någon av de chanser man hade i andra halvek bättre och haft någon bolls ledning innan straffen. Men trots detta så stod di gule för en helt ok insats. Osby var en bra genomkörare med ett ungt och duktigt lag, och de blir definitivt att räkna med i årets Division 5.

Snart måndag och ny träningsvecka. Ryktena säger gräspremiär men jag avvaktar att lova detta innan jag fått höra det personligen från vaktmästaren och diktatorn Bosse Nordfeldt. Nästa match går av stapeln nästa lördag då vi på nytt möter en seriekollega, denna gång Tosteberga/Nymölla.