Botten upp

Hanaskog lyckades till sist bryta den förbannade och otrevlig förlustrad som man haft sedan två omgångar tillbaka efter segern mot Ballingslöv med 3-2.  Men det satt långt inne i en match som kunde liknas vid vår lokala diskjockey duo DJ Twoface – En snygg och en ful halva.

Första halvleken är väl genomförd. Inte världens bästa bolltempo alltid, men vi har kontroll och släpper inte till något bakåt. Efter dryga kvarten var det 5-0 i hörnor och redan här hade Hanawood hunnit med ett par bollar i virket. Målen skulle dock komma. Först genom Fredrik Ottosson som fri med målvakten hittade vänstra krysset. Tvåan blev inprickad av Jonas Mårtensson sedan Ballingslövs målvakt lämnat retur på Andreas Nilssons lösa frispark. So far so good. Hemmalaget kom aldrig fram till någon het chans i den första halvleken och 0-2 stod sig när domaren blåste för kaffepaus.

Andra halvleken undrade man dock om ”di gule” redan börjat tulla på akvaviten. Intern tävling i stress och felbeslut resulterade att Ballingslöv kom tillbaka i matchen och med dryga 10 min kvar satt också kvitteringen. Men Hanaskog visade återigen prov på moral (precis som i premiären mot samma motstånd) när man på övertid satte dit avgörande 3-2. Matchjälten hette Martin Bergvall, som numera är ensam tvåa i interna skytteligan.

Från de sista 45 minuterna får ta med oss inställningen, att vi trots uselt spel fortsätter springa, det är det som gav oss segern denna gång. Nu håller vi välförtjänt vila under midsommarhelgen. Och kom ihåg Sir Emils visdomsord: Håll er borta från brännvin och dåliga fruntimmer.

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR GÖINGES HETASTE BLOGG!