Rickard Persson: "Vi bygger för framtiden!"









                                                              DEL 1


                                                       
                                                      Östanå Bruks IF





Med hård träning och god kamratskap skall Östanå Bruks IF nå nya höjder. Efter x antal år i Division VII:s bottenstrid höjer man nu målsättningen i den 84-åriga föreningen. Något som man inte ens hade vågat drömma om inför 2010 års säsong enligt klubbens tränare.

 

”Då fanns klubben bara på pappret. Ingen tränare och inga spelare knappt. Så förra säsongen från sommaruppehållet, när jag tog över som tränare, har gått åt till att bygga ett nytt lag. Vilket vi fortsätter med i år”, säger Rickard Persson, som sedan 8 månader tillbaka är spelande tränare i föreningen.

 

Med ca 20 spelare att tillgå är man nu i full gång med förberedelserna inför kommande säsong. Och med Persson vid rodret så kommer stämpeln som ett ”lattjogäng” att tvättas bort: ”Vi tränar 4 pass i veckan (totalt 5-6 timmar) vilket jag tror är unikt i Div 7.Under de nästkommande 2 säsongerna vill vi visa att man kan bygga upp ett helt nytt lag med hård träning och god kamratskap. Östanå har de senaste åren varit en klubb dit ”vem som helst” har kunnat komma och lattja lite. Det är slut med det nu! Utan vi kommer att jobba med och stötta de spelare som ger järnet på träningarna”

 

Hur tycker du Silly Season har varit för er del? Något nytt spännande som kommer att synas på Bruksvallen 2011?

Fredrik Hansson (Målvakt) kommer givetvis att betyda jättemycket. En kanonmålvakt med rutin som komplettering till våra 2 andra unga målvakter + att vi jobbar fortfarande med 3-4 killar om en övergång till oss.”

 

Östanå Bruks IF ser ljust på framtiden och man märker tydligt att Rickard Persson trivs med tillvaron i föreningen. Som främsta skäl till att man ska spela i klubben nämner samme Persson den gemytliga Bruksvallen, som många spelare upplever som en idyll under vår – sommar och höst, men också att klubbens nytändning har skapat positiv energi hos spelarna som vill ge järnet för klubben.

 

 

Hur känner du generellt att samarbetet mellan de lokala klubbarna i Göinge fungerar. Finns där någon klubb som ni idag har ett bra samarbete eller efterlyser ni mer ”arbete över gränserna”?

”Samarbete är ju alltid svårt i en liten kommun med bytänkande. Samtidigt när alla klubbar mer eller mindre är i samma divisioner. Vi har väl bra kontakt med alla klubbar tror jag! Känner ju personligen folk lite här och där och de delar väl min uppfattning att samarbetet är bra. Alla vill ju det bästa för fotbollen”, säger Persson och fortsätter:

 

”En sak som jag tror att alla klubbar skulle kunna gynnas av är att vi hade infört en lokal B-lagserie. Framförallt då vissa klubbar får använda alldeles för många A-lagsspelare vecka efter vecka i de vanliga B-lagserierna. Förslaget är att man hade träffats en lördag eller söndag i månaden där samtliga B-lag möttes.

Maj månad i Hanskog – Juni i Östanå - etc

3 matcher / tillfälle // Östanå-Knislinge / Hanskog-Broby/ Hjärsås/V/Glimåkra.

En liten träningsserie där kanske inte alltid resultatet är det viktigast utan att man får en möjlighet att lufta yngre talanger. + lite samkväm efter alla matcherna kanske?”

 

 

I årets Division VII menar Rickard på att en placering på övre halvan är en rimlig målsättning. Medans man spänner bågen ytterligare inför 2012: ”Då vill vi vara en av aspiranterna till att gå upp i Division VI” säger den spelande tränaren som hyllar kollektivet Östanå Bruks IF där man kämpar tillsammans för att nå resultat. I år tror han dock att grannklubben IFK Knislinge och Bromölla-lagen med IK Kamp i spetsen kommer att slåss om seriesegern.

 

Och framförallt matcherna mot just Knislinge kommer bli en injektion för laget: ”Det är en speciell känsla då mina egna grabbar och deras kusin som nu spelar i Östanå är barndomskamrater och dessutom har spelat ihop med de yngre IFK: arna.

Det ger ju en rejäl extra tändning till matcherna. Ingen vill ju förlora. Derby är ju alltid fantastiskt kul”, menar Östanås tränare som lovar att ge järnet och bjuda på många sevärda matcher speciellt hemma på Bruksvallen. Östanå Bruks IF andas optimism med Rickard Persson vid rodret, som rundar av intervjun med ett budskap till våra läsare:

 

”Vi bygger för framtiden!”

 

 

Namn: Rickard Persson – Spelande tränare

Ålder: Fyller 44 i Mars

År i klubben: 8 månader

Klubbar som tränare: Inga som seniortränare. IFK Knislinge som ungdomstränare.

Som spelare: Broby IF, Östanå Bruks IF, Bjärlövs IF,  Hästveda IF,  Hjärsås IF

 

 

 

 

 

Silly Season

In:  Fredrik Hansson, Sibbhults IF, Gordon Liljengren, Broby IF + Några till som kommer att tillkomma

Ut: Johan Persson Broby IF

 

 

 

Division 7 Nordöstra

 

Bjärlövs IF
Edenryds IF
Fjälkestads IF
Gualövs GOIF
IFK Knislinge
IK Kamp
Svensköps IF
Östanå Bruks IF
Österslövs IS
Östra Sönnarslövs IF




Fotnot: Östanå Bruks IF inleder serien hemma på Bruksvallen mot IK Kamp den 17:e April.

 


Kommentarer
Postat av: Gunnar

Trevlig läsning och ett mycket bra intiativ. Hatten av!

2011-01-25 @ 12:48:39
Postat av: Fotbollstokig

Bra skrivet!

Denna blogg ser jag fram emot att följa!

Lycka till alla Göingeklubbar!

2011-01-26 @ 09:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0