Unga Sibbhult blickar framåt!

                                               

                                                              DEL 3
 

                                                        
”Det finns mycket talang i Östra Göinge och mycket av det finns i unga Sibbhult”. Så säger Ola Lundström, en av de rutinerade herrarna i årets upplaga av SIF, som ska tygla klubbens yngre förmågor i jakten på framgång under 2011.

 

 

Sibbhults IF anno 2011 har genomgått ett rejält generationsskifte. Borta är äldre rutinerade herrar som Robert Lindecrantz och Markus Nehlin. Istället skall Färevallens på publik får stifta bekantskap med löften som t.ex. Hampus Rydh och Emil Karström.  Och yngre förmågor finns där gott om enligt Ola Lundström:

 

”I seniortruppen har det kommit mycket yngre underifrån, finns mycket talang i dessa killar och de kan i princip bli hur bra som helst. P-15 laget vann också nyligen Älmhultscupen, vilket visar på att det finns mycket att hämta här”

 

Förutom degradering till Division 6 så drabbades även Sibbhult av ett par tunga avbräck under den så fruktade frimånaden:

 

”Tungast är Sebban Persson som varit Mr. Sibbhult de senaste 5 åren, men han tröttnade förra säsongen det såg man och han hoppas på en nytändning i Hanaskog tillsammans med André, som också är ett tungt tapp.Att Fahrodin och Sebban (Red anm. Sebastian Johansson) lämnar innebär att vi tappar våra två ordinarie anfallare och två bästa målskyttar (även om det bara handlade om 7 mål tillsammans), detta är ju förstås också ett rejält tapp, saknar tyngd framåt. Fredrik hade ett skadefyllt år förra säsongen, först finger ur led och sedan några revben som paja. Vi har en bra målvakt i Daniel Larsson, problemet är bara att han är borta med jobbet ibalnd, så därför är Fidde också ett kännbart tapp.”

 

Hur ser det ut på nyförvärvsfronten?

  
Emil ”K1” Karström, Kim Raymondsson, Mattis Ernstsson, Linus Dössing, Hampus Rydh, Stefan Andersson tar alla i år steget fullt ut till Seniortruppen. Alla spelade i A- eller B-laget förra säsongen. Alla blir 16 i år förutom Hampe som blir 15. (Kan vara Göinges största talang). Men de andra är inte långt bak.

Jamal  –  Kom som flykting från Somalia till Sibbhult i somras men fick inte spela A-lags fotboll förra säsongen. Fantastisk teknik, och börjar redan acklimatisera sig till spelsystem och positionsspel.
Waxiu – Kom som flykting till Sibbhult från Nigeria. Stor stark spelare som är målfarlig, något vi saknar. Vet dock inte om han får stanna i Sibbhult än.

Jonathan Svensson – Mittback som vi hämtat från Vittsjö, flyttade till Kristianstad så det blev bättre med Sibbhult. Snabbt mittback som är mycket följsam. Jobbar i Malmö dock, så vi får se hur mycket han kan spela.
Emil Persson, Ny målvakt från Pukavik som bara gjort ett par träningar än så länge.
Sebastian ”Svante” Svantesson, offensiv spelare som närmast kommer från spel i Broby men fostrad i Knislinge från början. Har inte heller han kommit igång med träningen riktigt än.

 

 

Trots ett tungt 2010 så lyser flitens lampa hos Sibbhult. Och Lundström & Co ser med tillförsikt på framtiden.

 

”Jag tycker läget i klubben ser bra ut, trots den tunga fjoråret. Det händer en hel del runt laget och på ungdomssidan. Sibbhult är som alla klubbar här runt omkring en gemytlig klubb där hela byn sluter upp bakom laget. Det finns många personer som hjälper till och stöttar alla lagen och gör ett stort ideellt arbete. I år tycker jag också vi fått en ännu bättre stämning i laget bland killarna. Nye tränaren Bertil Skarp gör också mycket, mycket trevlig och har ett suveränt fotbollskunnande. Det händer mycket i klubben också och det känns i föreningen att det satsas lite mer inför säsongen 2011”, menar Ola och fortsätter:

 

”Nytt på Färevallen är också konceptet ”Så ses vi på Lördag” som Affe Malmberg dragit igång. Idén kommer från stryktipsreklamen, här kan folk från byn och spelare kolla på fotboll och snacka lite skit, fika fixar Affe till självkostnadspris.”

 


Med ett snitt på 20 man/träning är man i full gång med föreberedelserna för kommande säsong, där man i år får tampas med ytterligare två göingeklubbar i Broby IF samt Hjärsås/Värestorps IF. Och det är främst mötena med Broby som Ola tror det kommer bli rejäl kamp:

 

”Ska bli grymt kul. Derby är ju alltid speciella både för spelare och publik. Till i år byter publikderbyt mot Glimåkra mot det mot Broby. Finns en viss rivalitet mellan klubbarna så det kommer nog slå gnistor om spelarna. Tror dessutom det kommer att bli jämna matcher så de ska bli kul”, säger Lundström.

 

Hur ser Division 6 ut i år? Jämn historia eller är där några lag som du tror kommer vara klara favoriter?

 

”Tyringe och Bjärnum var väldigt nära att ta steget upp redan förra säsongen så de kommer bli farliga. Sen tror jag Hästveda bli farliga, borde inte trillat ur femman och har ett tungt lag som är jobbigt att möta. Sen tror jag Jägersborg kan överraska med nye tränaren Mattias Nilsson, som lockat med sig en hel del spelare från Strömsborg. Kan Vi vara med och slåss här är det riktigt bra.”

 

Nämn ett par namn som du tror kommer sticka ut under 2011 i Sibbhult!
Jamal och Hampe Rydh”

 

 

Ola Lundström ser ljust på framtiden, men efterlyser dock mer arbete över gränserna när det kommer till fotbollen i Östra Göinge:

 

”Som det är idag så finns det ju fortfarande en stor rivalitet mellan klubbarna, även om jag tycker det kanske finns lite ljus i tunneln. Men vi måste börja samarbeta mer klubbarna i mellan och sedan tror jag vi måste bli bättre på att behålla våra spelare i pojk- och flicklagen, de slutar ofta för tidigt, samt att vi måste bli bättre på att få en större andel att börja.

Sibbhult och Glimåkra har precis startat ett nytt samarbete på pojklagssidan. Samarbetet gäller i dagsläget bara två lag men på sikt kommer detta nog att öka. Vi ser väldigt positivt på samarbetet från båda klubbarna och tror som sagt på ett ökat samarbete ju längre tiden går.”

 

Till sist, Ola, så får du chansen att låta orden flöda. Är där något du vill framföra till våra läsare?

 

”Det finns mycket talang i Östra Göinge och mycket av det finns i unga Sibbhult. Kommer bli en intressant och kul säsong och det ska bli väldigt roligt att få följa dessa unga killar utvecklas under säsongen. Just nu innehåller truppen bara 3 spelare över 20 år. Mikael ”T’son” Tomasson, Daniel Larsson och Ola Lundström, övriga är än så länge tonåringar, men har en enorm potential. Tack!”

 

 

 

Namn: Ola Lundström

Ålder: 27

Roll: Spelare

År i klubben: 1999-2005, 2010-, 

Övriga klubbar: Lyckeby GoIF och Drottningskärs IF

 

 

 

 

 

Division 6 Norra

 

Bjärnums GoIF
Broby IF
Farstorps GoIF
Hjärsås/Värestorp IF
Hästveda IF
Hörja IF
Jägersborgs IF
Sibbhults IF
Strömsborgs IF
Treby IF
Tyringe IF
Vittsjö GIK

 

 

 

 

 

Fotnot: Sibbhult premiärspelar bort mot Farstorps Goif den 15:e April.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: kanonblogg

du efterlyser sammarbete mellan klubbarna?? har ni inte precis haft sammarbete med broby? sen hoppat av o nu börjat med glimåkra? vet inte vad du snackar om sammarbete,rivalitet osv..... hade inte glimmen med med broby också?sen nåt lite med knislinge ?nåt lite med nåt pojklag??? verkar lite som att du pratar mot dig själv... men önskar sibbhult lycka till i serien o all framgång.hoppas ni hjärsås o bif går till kval i sexan..

2011-02-14 @ 18:45:09
Postat av: Ola

Helt sant att vi hade ett samarbete med Broby som under mycket olyckliga omständigheter bröts. Och det finns självklart en rivalitet mellan klubbarna på seniorsammanhang. Jag personligen vill absolut inte förlora mot Hjärsås eller Broby, men det betyder inte att man inte kan samarbeta. Jag tror på det nystartade samarbetet med Glimmen eftersom vi är två klubbar i samma fas när det gäller ungdomssidan, vi behöver varandra för att överleva och då blir man än mer ödmjuk i samarbetet tror jag.

Tack ska göra vårt bästa, tror de blir en jämn med rolig sexa.

2011-02-21 @ 13:48:24
Postat av: One who beleives!

Olyckligt nog så har sammanslagningar förr i tiden både med Glimåkra och Broby blivit till Sibbhults nackdel.När vi slog ihop till Brohult(Senare GFA, GFF) med generationen 89-90 så resulterade det i att de flesta slutade och att någon snappades upp av BIF, Glimåkra lämnade ju i tid. Sibbhults samarbete med Glimåkra på årgången 88 resulterade i att hela den årgången försvann från klubben med spelare som Hampus Dahl och Erik Thomasson som klarast lysande "stjärnor". Dock tror jag att det nya samarbetet kan vara väldigt givande då den nya generationen Sibbhults spelare vill spela på färevallen vilket man ser i dagens startelva i SIF. Till skillnad från bara för fem år sedan så kommer varje enskiljd spelare att vara väldigt viktig och har en stor chans att slå sig in i A-truppen. Hampus Rydh är 15 år gammal och ordinarie i SIF och underifrån kommer inom fem år spelare som verkligen "har det i blodet", Noah Lindecrantz och Ville Karlsson bland annat som verkligen har fäder som vet vad det handlar om att spela i Sibbhults IF. Men för att de ska lyckas så måste det finnas lag att spela i och det är där samarbete över klubbgränserna kommer in i bilden.

2011-03-21 @ 20:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0