Hanaskog vände och vann!

Underläge och en man utvisad i halvlek. Då gick Hanaskog in och körde över Ballingslöv de sista 45 minuterna och tog en rättvis 3-1 seger i premiären av femman på Västra Hed.

Hanaskogs IS - Ballingslövs GoIF 3-1 (0-1)

HIS Mål: Anton Berg 2, Andreas Nilsson

Solen sken över de ca 120 personerna som sökt sig till dagens premiär på Västra Heds idrottsplats. Och de han knappt bänka sig innan Hanaskog tagit tag i taktpinnen. Första heta chansen fick Anton Berg när han inne i straffområdet tvingade Ballingslövs målvakt till en bra räddning. Ballingslöv inledde avvaktande. Därför kom det som en liten chock när bortalaget i den 18:e matchminuten öppnade målskyttet efter ett misslyckat inlägg som lyckades smita för Nils Berg i Hanaskogsmålet. 0-1 och helt plötsligt kom det lite grus i maskineriet för Hanaskogs IS. Man börja slå enkla felpass och onödiga felbeslut. Inte blev det bättre av att Hanaskog efter dryga halvtimmen fick mittbacken Jimmie Isaksson frilägesutvisad. Fler mål blev det dock inte i första halvleken utan 0-1 och uppförsbacke inför andra för di gule.

När väl det drog igång efter halvtidsvilan så var Hanaskog åter det spelförande laget. Trots en man mindre var det hemmalaget som höll i taktpinnen och som skapade chanserna. Och den rättvisa utdelningen kom till sist. Inhopparen Fredrik Ottosson drev fram bollen längs högerkanten och stack in den till Anton Berg som inte gjorde något mistag. Kort därefter small det igen inne straffområdet då Andreas Nilsson säkert satte 2-1. Och när sedan Anton Berg satte sitt andra mål i matchen, på nytt framspelad av Ottosson, så var det ridå för bortalaget. Resten av matchen kontrollerade Hanaskog och inkasserade första poängen för säsongen. Segern var helt i sin ordning då Ballingslöv inte mäktade med något framåt och förutom inlägget som resulterade i målet så hade man inga skott mot Nils i holken. Bäst för dagen var inhoppande Ottosson, den stabila mittbacken Jim samt den pånyttfödde Anton Berg.