Seger med bitter eftersmak!

Hanaskog vann hemmamötet mot Rydsgårds AIF med 3-1 (0-0) efter en mycket bra andra halvlek. Tyvärr blev segern betydelselös då Åhus HBK samtidigt besegrade Tosteberga/Nymölla vilket innebär att HIS nästa år spelar i Division 5.

Det var ett Hanaskog som var inställda på att greppa det där sista lilla halmstrået som fanns för fortsatt existens i Division 4. Frånvarolistan från förra veckan hade minskat lite och laget hade blivit förstärkta med Anton, Johnsson, David medans både Fiton och Gazza som var med mot Åhus lades istället till på skadelistan. Första 45 minuterna var dock ingen höjdare. HIS slarvade för mycket i sista tredjedelen och skapade blott ett par chanser, närmast var en nick som målvakten fick sträcka ut sig på. Rydsgård hade en träff i stolpens insida som närmast resulterade i mål för bortalaget. RAIF fick även en spelare utvisad redan i den första halveken efter att han fått för sig att leka Alberto Gilardino och således dra på sig sitt andra gula kort.

I andra halvan kom Hanaskog igång med sitt bolltrillande och då hängde bortalaget inte med. Hanaskog spelade verkligen ut och bjöd på tre riktiga klassmål:

1-0 Anton Bergh väggar sig igenom försvaret och placerar iskallt in matchens första mål.

2-0 Andreas Nilsson driver fram på Rydsgårds planhalva, tittar upp och får kalasträff från 25 meter. En projektil som går via kryssribban in i mål och HIS har kopplat grepp om matchen.

3-0 Återigen är det Anton Bergh (som var på rejält spelhumör denna dag) som rinner igenom försvaret, fri med målvakten och chippar den elegant över en utrusande målvakt.

Dessa tre mål inföll under första 25 minuterna av andra halvlek och punkterade matchen något. Rydsgård får till en reducering efter att man fått en straff som Junne räddar men en bortaspelare hinner först på returen och slår in den. Detta var sista målet som föll i denna kamp. Medans "Di gule" spelade av matchen passade bortalaget på att dra på sig ytterligare ett rött kort samt att skämma ut sig utanför planen vilket ledde till en trist avslutning.

Men det skulle dessvärre bli ännu tristare. När vi väl kommer in i omklädningsrummet uppdagas det att vi har haft inbrott under matchen. Tjuvar har tydligen tagit sig in genom att bryta upp dörren till domarrummet, varpå man sedan kommit vidare till A-lagets omklädningsrum innan man kunnat smita ut bakvägen från omklädningsrummet. Några spelare klarade sig från stölder, men tyvärr blev majoriteten bestulna på mobiler samt plånböcker. Uppgifter under söndagen säger att samma sak inträffat när Glimåkra IF:s B-lag spelat på Trollavallen under dagen, vilket kan ha ett samband med inbrottet på Västra Hed under lördagen. Vare sig om det rör sig om en liga eller om tillfälligheter så lider jag med dessa personer som har problem med att skilja på mitt och ditt. Pengarna går nog i alla fall inte till att lösa några studieskulder då dessa verkar vara obefintliga...

Om vi tar en koll i tabellen så finns där fortfarande en matematisk chans till kvalspel för dem som vill vara petiga, men jag har svårt för att tro att vi ska tvåla till Brantevik och Brösarp med 10-0. Men räkna med att Göinges Stolthet vill avsluta året snyggt, det är det minsta vi kan göra för alla runt omkring och för oss själva!