Dur och moll i kvalet för Göingelagen!

Det var med blandade resultat som göingelagen gick in i första kvalhelgen. Nedan följer en kort sammanfattning av helgen som gått:


Hanaskog/Bjärlöv - Borgeby DFK 0-9
HIS damer åkte på en tung förlust i dagens drabbning. Det fantastiska regelverk som finns inom damserierna gör att lag med farmalag enkelt kan slussa spelare mellan lagen, vilket inte gör situationen lätt för de mindre lagen. Hanaskog har med andra ord en tuff uppgift att hämta upp detta i returen i Bjärred.




Knislinge/Glimåkra - Sjöbo IF 2-0
Hemmalaget var klart bäst matchen igenom och segern borde blivit större, men genom mål av Therese Cederqvist och Sandra Olofsson har man skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig tillbaka till Division 2, och därmed göra Division 3-sejouren endast ettårig. Retur i Sjöbo nästa söndag.



IFK Knislinge-Panamericano 1-2
IFK, tagna av stundens allvar lyckades inte förvalta fördelen av hemmaplan och förlorade med uddamålet. Knislinge mål gjordes av Anton Nilsson. Panamericanos försprång är dock långt ifrån omöjligt att hämta in i returmötet nere i Malmö nästa helg.



Glimåkra IF - Tollarps IF 1-0
Matchen i sig var relativt slätstruken med många nervösa spelare. Man turades om att föra spelet, och allra farligaste chanserna skapade Tollarp. Glimåkra höll dock tätt bakåt och sakta men säkert kroknade Tollarp och frågan var om man skulle orka med en förlägning. Men i slutminuten tog en Tollarpsförsvarare olyckligt med handen i straffområdet, och från 11 meter gjorde Joel Kronholm inget misstag. Glimmen möter nu Eriksfält FF i ett dubbelmöte med start hemma på lördag.




Hjärsås/Värestorp IF - Kiviks AIF 0-1
Hjärsås kom till korta på hemmaplan under lördagen. Matchens enda mål, inprickat efter dryga kvarten gör att Kivik har ett litet försprång inför returen nästa vecka nere i äppelriket, dock är detta långgt ifrån omöjligt för Hj/V.





För Hanaskogs herrar är säsongen som bekant slut, träningen har dock fortsatt och stämningen är som vanligt god. Inom de närmaste veckorna kommer det att uppdagas vem som kommer styra skutan kommande säsong, sedan årets huvudtränare Richard Andersson aviserat sin avgång. Vem som blir ny tränare kommer naturligtvis att läsa här inom kort så håll utkik. HIS ligger inte på latsidan!





Tills vidare....







FORZA HIS!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0