"Di gule" föll i Rydsgård!

Det blev dessvärre förlust på måndagskvällen för Hanaskogs herrar i mötet med Rydsgårds AIF på Granhällans IP. I en match där lagen hade en varsin halvlek fick man till sist se sig slagna med 2-1.

Innan matchen var där frågetecken på Johnsson, Albin och Isendahl. Samtliga lyckades dock komma till spel. Dessvärre fick Jim lämna återbud pga. skada och ställa in sig i skaran skadade spelare tillsammans med P, Gazza och Andrée.

Rydsgård inledde med vinden i ryggen och satte full fart direkt på den jämna mattan som fanns på Granhällans IP (finaste planen vi lirat på i år). Man skapade de farligaste chanserna inledningsvis och Hanaskog hade problem med att få igång något vidare spel i motvinden och fick mest ligga defensivt. Blennborn hade HIS farligaste chans i första men halkar olyckligt prics i skottögonblicket. HIS hade även en boll i målet men blev korrekt avblåst för ojuste spel.

RAIF skapade mest och tog också rättvist ledningen när ett skott olyckligt tar på Tim och ställer Junne i målet. Strax innan halvtid gör Rydsgård även 2-0 och en liten uppförsbacke för Hanaskog inför den andra halvleken.

I andra halvlek var det ombytta roller. Rydsgård la sig på försvar och Hanaskog tog över spelet med vinden i ryggen. Man skapar läge på läge men men dåliga träffar och en storspelande målvakt gjorde att HIS inte fick utdelning. Till sist fick man dock in en reducering när Martin Bergvall når högst på ett inlägg och knoppar in 2-1 när endast minuter återstår. Närmare än någon halvchans ytterligare kom inte Hanaskog utan ”di gule” får se sig besegrade.

Bergvall gjorde första målet i gula tröjan!

Vi gör en helt klart godkänd andra halvek, dessvärre strular vi till det i första och går ner oss stora delar av första 45 minuterna. Men vi laddar om och kör på, ny match redan på lördag och står vi redo igen för tredje raka (!) bortamatchen då vi beger oss till Brantevik.

Träning ikväll för A-lagsspelarna, samtidigt skall U-laget försöka knipa tre poäng hemma mot Bjärnums Goif.