Tre sköna poäng!

Det var ett 90 minuter långt ställningskrig som utspelade sig på Västra Hed under gårdagen. Men det var Hanaskog som skapade flest och bäst chanser å tog till sist 3 viktiga poäng i bottenstriden efter 2-1 mot Tomelilla IF.

När Hanaskog gästade Tomelilla i våras så var det heltända HIS:are som svarade för en taggad uppvärmningen å alla förustättningarna såg perfekta ut. När väl domaren blåste i pipan startade "Di gule" dock någon intern tävling om vem som kunde vara absolut sämst i laget, där jag tror jag själv vann faktiskt. Efter den genomklappningen (förlust med 5-0) så var det stor revanschslust hos Hanawood när Tomelilla kommer på besök under tisdagskvällen.

Redan under uppvärmningen kunde man känna den bestämdhet som fanns i Hanaskogslägret. Bara för att nämna ett exempel så la avbytaren Jimmie Isaksson ribban redan då när han satte sulan i bröstkorgen på Junne under inläggsövningen. Det skall göra ont att möta HIS!

När väl domaren blåste igång matchen inleddes en 90 minuter lång kamp, där det gällde att aldrig vika ner sig. Hanaskog var det lag som hade den första riktigt heta chansen när det uppstår kalabalik i Tomelillas straffområde efter en hörna men bollen räddas till sist av en försvarare på mållinjen. Men HIS skulle till sist få utdelning. Efter en snabb spelvändning hittar två av våra nyförvärv under sommaren varandra. Fiton Buzuku glider förbi på sin kant och slår en perfekt boll genom hela straffområdet där André Bengtsson kommer flygandes och slår in 1-0 till hemmalaget.

Hanaskog lyckas hålla denna ledning de första 45 minuterna. Tomelillas hetaste chans i första är ett skott som styrs av Jim upp i ribban men utan resultat.

I den andra halvleken är det Hanaskogs tur att börja föra spelet. Och man får omgående ett par riktigt bra chanser att utöka ledningen, bl.a genom den outtröttlige anfallaren Edin Nargilic men Tomelillas målvakt svara för ett par kvalificerade räddningar som häll laget kvar i matchen. Plötsligt började Hanaskog att agera ängsligt och nervöst, och TIF kunde börja ta över matchen. Och en kvart in i andra halvlek kom också kvitteringen genom Tomelillas nyckelspelare Joakim Fritzon. Med "Di gule" tänkte inte ge upp på långa vägar. Jonas Mårtensson (för dagen suverän innermittfältare) rann igenom och fri med målvakten lobbade strax över. Tidigare nämnde Nargilic testade från distans. Men den allra hetaste chansen fick Richard Blennborn som fick chansen från straffpunkten sedan inhopparen Albin Andersson varit mycket snabbare än TIF:s backlinje som var tvugna att fälla honom. Men Blennborns straff räddades av målvakten.

Pånyttfödde "Gazza". Här under sitt ideella arbete som personlig assistent på Liseberg.

Men med 13 minuter kvar lyfter Rille in en boll bakom Tomelillas backlinje mot en djupledslöpande Johnsson. Men Andreas når inte bollen. Vilken tur då att vi har en Andreas till då, för bak Johnsson kommer Andy Nilsson farande och lyckas på tråckla in matchavgörande 2-1. Tomelilla flyttar fram folk sista 10 men Hanaskog slet med näbbar och klor och lyckades ordna tre viktiga poäng och fortsatt liv i bottenstriden.

Alla i laget står för en helgjuten insats denna kväll. Edin på topp var lysande i sin debut och kommer absolut bli en tillång. André fortsätter att göra mål och är nu uppe på 3 mål på två matcher. På innermittfältet i denna match hamnade Jonas "Gazza" Mårtensson. I denna ovana position svarade han för sin bästa match för säsongen. Att man sen kan byta ut 4 spelare och ersätta dessa med 4 st exakt ger Rille och Rille angenäma problem i fortsättningen.

Dagens träning utspelar sig i Tivolibadet där vi kommer inleda med en timmes "Wet Vest" för att avsluta med stafett 4x400m Medley. Skoja bara, det blir varmvattenbassäng och bubbelkopp för att slicka såren inför den tuffa hemmamatchen på fredag då Åsums BK kommer till Västra Hed.

Det var roligt att vinna, det här får vi göra om någon gång...