Förlust i snålblåsten!

Hanaskog inkasserade andra raka förlusten mot Ystads IFFF på lördagen. Matchen slutade 0-1 efter en slätstruken insats från HIS sida mot ett troligt topplag.

Det fina spelet från premiären var som bortblåst (ironiskt med tanke på den vind som befann sig Heden denna dag). En chansfattig tillställning, där dock Ystad gjorde ett mål mer än Hanaskog sedan "Di gule" slarvat i backlinjen, Ystad får till ett friläge som räddas på mållinjen av Tim men som olyckligt touchar en Ystadspelare och går in mål ändå, detta sker efter dryga 20 minuter in i första halvlek och blev också det avgörande målet. Hanaskogs chanser var lätträknade. Som pricken över i:et skadade sig Andrée och kommer troligen tvingas till vila några veckor.

Farligaste chansen skapar Stalle (som fick lämna plan i förtid efter två gula kort) som pricka stolpen i första halvlek efter ett långt inkast. Närmare än så kom man aldrig. Ystad hetaste chanser var en fräck lobb som avstyrdes Junne samt en frispark som träffa burgaveln, trots YIFFF:s bänkvärmares patetiska försök till psykningar bak mål. Strax efteråt fick de dock med sänkta huvuden sätta sig där de hörde hemma.

Ystad vinner välförtjänt, man spelade ett fantasirikt spel kryddat med två riktigt bra anfallare som hela tiden var ett orosmoment för Hanaskogs backlinje. Bara att bryta ihop och ta nya tag. Fredag smäller det igen då HIS styr skeppet mot Hässleholm för match mot HIF.

En lätt träning avverkades under måndagen, samtidigt som vi kunde se Hanaskogs reserver krossa Broby med 7-1. Broby kostade även på sig att skicka ut en straff i 4:ans omklädningsrum. Laget bestod av bänken från lördagens match (Gazza, Jensa, Eddie, Gunde) samt Stalle som är avstängd kommande A-lagsmatch. Vidare deltog även nyförvärvet Daniel Båvelid (körde innebandy-byten i 90 min) samt en skock av våra yngre förmågor i det så duktiga P16-laget. HIS mål gjordes av Eddie (3), Gunde (2), Jensa och Fredrik Ottosson.