Förlust i premiären!

Hanaskog lyckades inte förvalta sina chanser fullt ut i premiären mot Askeröd och fick till sist se sig slagna med 3-2 (2-1). Premiär är alltid premiär, men nu är vi äntligen igång!

Askeröd - Hanaskogs IS 3-2

HIS mål: Andy, Eddie

Det var ett heltaggat Hanawood som kom till spel mot Askeröd denna behagliga lördagseftermiddag. Hanaskog satte igång från första spark med att försöka hålla bollen längs med marken på Askeröds bedrövliga gräsplan medans motståndarna ägnade sig mest åt långa bollar mot anfallarna. Hanaskog inledde piggast och tog också rättvist ledningen genom nyförvärvet Andreas Nilsson som höll sig påpassligt framme på Antes inspel och panga upp bollen i nättaket. Så långt kändes allt bra. Dessvärre står vi därefter för ett par bjudningar bakåt vilket gör vi får två bollar i nacken. 1-1 kommer efter markeringsmiss på en korridorsfrispark, medans 2-1 tillkommer efter en frispark där returen går ut till en helt fristående AIF-spelare. 2-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hann knappt börja förrän Askeröd drygade ut ledningen efter att HIS drällt med bollen i backlinjen. 3-1 och tung uppförsbacke för "di gule". Man repar dock gott mod och tar över spelet efter detta, skapar en hel farliga chanser. Jens pricka ribban från straffpunkten. Johnssons skott räddades på mållinjen. A.Berg knorra en frispark strax utanför. Ja, där fanns helt enkelt möjligheter att knapa in på Askeröd. Och till sist gjorde man detta också genom Eddie Lundgren, dock först i 90:e minuten. 3-2 sluta matchen, ett resultat som man i gul/svarta ögon är lite missvissande. Hanaskog var laget som försökte spela fotboll idag, och ett oavgjort resultat sett till chanserna hade absolut inte varit orättvist. Dock grattis till Askeröd som krigade på i 90 minuter och gjorde flest mål, det är ju det hela spelet går ut på!

Plusbetyg delas ut till vikarierande städgumman Bergvall, som inte förlora en nickduell på mitten. Även Andrée gör en kanonmatch. Vill också nämna A. Bergs insats. Inte bara för hans farliga hörnor och frisparkar utan även för hans , enligt han själv, fina dialog som han hade med domaren matchen igenom (som för övrigt stod för en bra insats).

Så nu är vi äntligen igång. Nu tar vi med oss det fina spelet och övriga ljusglimtar från matchen och laddar med två kanonträningar i veckan för en ny drabbning nästa lördag, då hemma på Västra Hed mot Ystad.

Förresten så kan jag redan nu meddela att efter ha sett matchställ samt nya träningsoverallen att vi åtminstone kommer vara det snyggaste laget i hela fyran.... Inget tvivel!