Inget Göingederby i fyran nästa år!

Det blir inget renodlat göingederby i Division 4 nästa år. Husie skulle visa sig bli för svåra för Glimåkra. Den sanslösa tillställningen, som avgjordes först efter förlängning, vanns utav de gröna gästerna med 3-2 i en match som bjöd på dramatik, klackjubel och två storspelande målvakter.

De som hade masat sig ner till Trollavallen denna skapliga höstdag fick i alla fall valuta för entrépengen. För dramatik bjöds det på i högsta drag i detta enkelmöte som vid seger innebär ett steg närmre fyran. Matchen var väldigt öppen och det var gott om chanser på båda hållen. Husie, hänförda av den gamle MFF-legendaren Hans Mattisson, ville gärna spela sig igenom Glimmens backlinje genom ett snabbt passningsspel längs med marken. I Glimåkra gick det mesta genom deras notoriske målskytt Magnus Johansson i form av längre bollar back bortalagets backlinje. Det var Husie som inledde målskyttet när man i mitten av första halvleken tog ledningen efter att ha rullat sig förbi Glimåkra. Och om det inte varit för Stefan Hansson kalasräddning på övertid av första halvlek så hade det varit en tuff uppförsbacke i andra för Glimåkra, men målet fredades och 0-1 var halvtidssiffrorna.

Andra halvlek började ungefär likt den första, det var chanser på bägge hållen men Glimåkra började få ett litet övertag, och det skulle även ge resultat när man efter lite tråcklande fick fram bollen till en helt fristående Viktor Johansson som pangade upp bollen i nättaket. Därefter var det Glimåkra som tog ytterligare ett kliv framåt och med dryga tio minuter kvar gör även Glimmen 2-1 då Magnus Johansson (vem annars?) slog in en retur framför mål efter Joel Kronholms hårda frispark och Glimåkra var numera i slagläge! Men sista ordet var inte sagt. Med fem minuter kvar att lira så får Husie en trippelchans som Stefan Hansson återigen tvingades göra svettiga räddningar på. Dessvärre så kvitterar Husie på den efterföljande hörnan till 2-2, ett resultat som står sig efter full tid och förlängning väntade.

Första halvan i förlängningen bjöds inte på mer än någon enstaka målchans, det märktes att det var två slitna lag på banan, med all förståelse! Men Husie skulle till sist visa sig vara det starkare laget när man, direkt i andra förlägningshalveken gjorde 3-2 efter ett vackert inspel från kanten som avslutades distinkt i mitten. Nu var det bara full fart framåt som gällde för Glimmen. Både gamle Hanaskogsliraren Lukas Nilsson och Anton Schuller hade farliga chanser men Antons skott gick strax över och på Lucky Lukes skott gör målvakten en fantomräddning. Närmre ett mål än så kom man inte och när domaren blåste av var det Husie som stod som segrare i denna match som innehöll det mesta. För Glimåkras del innebär det att man även nästa år får infinna sig att nynna på denna melodi.

Nu hoppas vi naturligtvis att Glimåkra tar klivet upp nästa år istället, samtidigt som Hanaskog lyckas hålla sig kvar, så att vi på så sätt äntligen får njuta av ett göingederby i Division 4, som säkerligen var minst 10 år sedan man fick uppleva. Men man kan ju definitivt dra en slutsats: Göingefotbollen är på uppgång igen!

Även för andra lokalkonkurrenten blev det grus i maskineriet, då Sibbhult förlorade första kvalmatchen till femman mot Onslunda med 5-2 på bortaplan, vilket innebär att det blir full fart framåt i returen på Färevallen. Lycka till!

Det börjar dra ihop sig till Hanaskogs årliga fotbollsgala, med många intressanta priser som skall delas ut. Mer info om detta följer inom kort.’