Hanaskogs IS - Strömsborgs IF 1-0

Så har den värsta dimman lagt sig, man har åter blivit i kördugligt skick och skall försöka göra en återrapportering av vad som skedde Lördagen den 3:e Oktober 2009 klockan 14.53. Det var då som Östra Göinges Stolthet tog sig tillbaka till Division 4…





Förutsättningar var kanske inte de mest optimala när man på lördagsförmiddagen gled ner till Heden för den hyperintressanta avslutningen i Division 5 Norra. Hanaskog ledde serien inför den sista omgången på samma poäng som tvåan Glimåkra IF, fast med överlägsen målskillnad (12 plusmål tillgodo). Motståndaren för dagen var Strömsborg, ett lag som gillat att, precis som HIS, att ha bollen efter marken och verkligen vill spela fotboll. Är sällsynt i dessa serier.

 

Vi visste alla förutsättningarna inför denna matchen. Seger och saken var klar, förlust eller oavgjort, och det skulle behövas hjälp ifrån Sösdala som hade en kvalplats att spela om när man begav sig till Trollavallen för att möta serietvåan Glimåkra, och med facit i hand så är man väl glad att man inte förlita sig på dem då Glimmen tog en storseger mot de blåvita med 6-0.

 

Hanaskog valde att i denna, förhoppningsvis sista strid för året, mönstra följande lag:                                                         

                                                                 Junne

 

                      Stalle            Jim                                      Nore             Tim

 

 

                      André            Johnsson (K)                      Hampe          Anton

 

                                           

                                            Pocke                                 Linus

 

 

Bänken: Albin, Gazza, Böna, Rille och Itchzak

 

 

 

Hanaskog valde att starta i en kraftig medvind, vilket medförde både för och nackdelar i det blöta gräset på Västra Hed. Senaste mötet mot Strömsborg tappade vi vårt mittfält helt och hållet och blev stressade av SIF:s höga press. Denna lördag var det mer kontrollerat och mer skärpa när ”Di gule” luckrade upp Strömsborg centrallinje. Bakåt visade man åter en gång varför man släppt in minst mål i serien, framåt skapades endast ett par ströchanser och en misstänkt straffsituation i den första halvleken. Ja just det ja, efter dryga halvtimmen så kom ett inlägg mot Linus Nilsson som fick till en nick som Strömsborgs målvakt Henrik Larsson gör en fantomräddning på (weltklasse) men lyckas ej hålla bollen och i kalabaliken framför målet dyker Pocke Isaksson upp och petar in 1-0 och vilt jubel utbryter på den fullsatta läktaren som kom så väl till pass en regnig och blåsig höstdag som denna. 1-0 var också ställningen in till halvtid.

 

Väl i andra halvlek var det dags för Hanaskog att försöka bemästra motvinden, och det började väl inte direkt lysande då man gång på gång blev av med bollen och Strömsborg kom i våg på våg och en kvittering låg i luften. Men sakta men säkert började Hanaskog visa varför man ligger där man ligger. Vi lyckades åter ta kommandot och då väntade man bara på att ytterligare ett mål skulle komma. Pocke hade ett par fina lägen, Linus hade ett friläge, André hade ett par farliga skott, men återigen stod Herr Larsson i bortaholken i vägen. Nu verkade allt under kontroll, klockan började ticka upp mot övertid, och det började lukta serieseger för ”Di gule”. Då fick Strömsborg en frispark i mitten på vår planhalva. Allt folk drogs in i straffområdet, bollen kom in, skarvades av en anfallare i Strömsborg och det var precis att Jonas Nilsson fick ut en hand och kunde rädda Hanaskog med ett nödrop. Den efterföljande hörnan boxades bort och därefter fanns bara ett direktiv: VÄCK ME MÖGET!!! Minuten senare tittar domaren på klockan, stoppar pipan i flabben, och blåser av och vild glädje utbryter både på planen, på bänken och på läktaren! Sejouren i femman blev bara ettårig. Hanaskog står, efter en turbulent försäsong men med en fantastisk vår och höst, som seriesegrare i Division 5 Norra.


 


Efter klassiska ringen på planen, där champagnen flödade, drog vi oss in i omklädningsrummet för att se till att både Pidde och Mange fick sig en genomgående dusch i ett tvågradigt vatten. Stämningen var, som väntat, fantastisk i omklädningsrummet. Festen fortsatte sedan hos Casa Del Micke där det var allsång så det hördes i hela Hanaskog. Därefter drog vi vidare för segerbankett på Class i Kristianstad där det åt och dracks gott tills nattklubben öppnade för det årliga ”Göingekalaset” som en dag som denna gick i det gulsvarta tecknet! Därefter forsatte festen hela natten lång…. Gissa om dessa gossar va snygga på söndagsmorgonen! 





Nu hoppas vi såklart också att Glimåkra klarar av att ta steget upp via kvalet, som drar igång på lördag i ett enkelmöte mot Husie på Trollavallen. Tillsammans tycker jag vi visat att Göingefotbollen tamejfan visst då lever. Lycka till!!!

 

 

Hanaskog

22

15

3

4

51

-

23

28

48

 

Glimåkra

22

15

3

4

53

-

32

21

48

Eket

22

13

2

7

48

-

28

20

41

 

Sösdala

22

13

2

7

54

-

44

10

41

Strömsborg

22

11

5

6

52

-

36

16

38

Rössjöholm

22

10

3

9

45

-

36

9

33

Vinslöv

22

9

3

10

44

-

44

0

30

Östra Ljungby

22

9

1

12

43

-

42

1

28

 

Sibbhult

22

7

3

12

36

-

56

-20

24

Bjärnum

22

5

5

12

31

-

40

-9

20

 

Munka Ljungby

22

5

5

12

29

-

60

-31

20

Treby

22

2

1

19

12

-

57

-45

7

Källa: Everysport.se

 

 

Mer eftersnack kommer naturligtvis att följa här på bloggen, där vi skall försöka blicka tillbaka på säsongen som varit, vill gärna försöka få fram ett par intervjuer med duon Pidde Lindqvist och Magnus Nilsson, för att få höra lite av deras tankar kring säsongen som varit!

 

Fridens Liljor så länge! Nu ska jag in och kolla på tabellen på Skånebolls hemsida en gång till:)

 



 



Sist men inte minst…

 

 

FORZA HIS – GÖINGES STOLTHET!!


Kommentarer
Postat av: Balic

Stora gögar o lide is - idag vann grabbarna i HIS

2009-10-05 @ 12:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0