Domaren bjöd Sösdala på tre poäng!

Hanaskog gick åter på pumpen när man förlora bortamatchen mot Sösdala med 2-1. Tyvärr blev fel person som hamnade i centrum vid det avgörande målet!

Försöker avigt och rätt att undvika att skylla på domarinstatser men idag så var det domarens miss som kostade poäng för Hanaskog. Ställningen var 1-1 när Sösdalas anfallare rann igenom, hanaskogs målvakt Jonas Nilsson lyckas gå ut och glida in framför anfallaren och greppa bollen, anfallaren fullföljer dock och råkar komma med sulorna rakt mot Jonas som då tappar bollen och en Sösdala-spelare kan stöta in det avgörande målet. Allt som HIS fick ur denna situation var ett mål i nacken, en varning samt fläskläpp på sin målvakt. "Di gule" repa sig inte efter detta och inkassera sin andra raka förlust. Känns inte bättre av att domaren efteråt erkänner att det nog skulle varit frispark. Vi gör alla misstag, även domare, vissa blir dock lite mer förödande som i detta fall.

Innan denna situation hade Sösdala tagit ledningen genom rutinerade Hans Dahlberg i första halvlek medans HIS kvittera i andra genom André Bengtsson. Hanaskog fick igång spelet först i andra halvlek (stämde inte riktigt i början) och då hängde inte Sösdala med som mattades rejält i anfallsväg när Hans Dahlberg klev av planen, han styrde det mesta i anfallsväg. Defensivt hade man två andra rutinerade killar som verkligen höll ihopa laget på ett bra sätt i Fredrik Tegeborn och Fredrik Ahlgren. Sösdala drog alltså det längsta strået och vinner matchen med 2-1. Ett lag som säkert kommer lugga många lag i serien nu när den vänder. För Hanaskogs del gäller det att hålla midsommar-ledigt med sill och nubbe , och kanske någon liten bier, innan vi återigen drar på oss det gula stället för att ta oss an Treby, som säkerligen är på uppgång efter bl.a. seger mot serieledaren Eket.

Med detta önskar vi i herrlaget alla HIS:are och övriga en riktigt trevlig midsommar!