2009 - Från A till Ö!

2009 är strax till ända och vi kan blicka tillbaka på ett fantastiskt fotbollsår som efter hårt jobb, både på och utanför planen, resulterade i serieseger och ett avancemang uppåt för ”di gule”.  Bloggen vill därför ta och försöka summera år 2LAX9 på bästa möjliga sätt!

 

Vi kan alla plocka fram minnen som svetsat sig fast under året som gått, både va det gäller fågel och fisk. Att året 2009 ur ett resultatperspektiv slutade i dur vet de flesta redan om. Men vad har egentligen hänt runt omkring planen, i omklädningsrummet eller på spelarfesterna. Jag ska nu i ett sista tappert försök ta och presentera mina minnen från A till Ö om säsongen som nu är passé, bra som dåliga, roliga som tråkiga, rumsrent som snusk. Håll till godo!

 

 

 

-ADHD påstås vara en förkortning av Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder. I Hanaskog har vi dock under hösten listat ut sanningen bakom bokstavskombination. Den korrekta diagnosen stavas Alkoholkär Drummel/Hampus Dahl. Denna herre kom, efter många telefonsamtal och bilresor mellan Hanaskog och Sibbhult till ”Di gule” mitt under brinnande säsong. Med en vilja utan dess like och en högerslägga som inte va laddad med knallpulver var han bidragande till vårt avancemang. Att han sen hade rökning som en dålig vana, samt en röst som inte lämna en trumhinna oberörd låter vi vara osagt, nu håller vi tummarna för att Hampe får visa upp sig i Division 3 kommande säsong. Lycka till!



 

-Berg, Gunnar, född 21 maj 1863 i Svolvær, död 23 december 1893 i Berlin, var en norsk målare som huvudsakligen är känd för sina bilder från Lofoten. Vad alla dock inte vet är Gunnar även har rötter i Göingebygden och Hanaskog. Och det är ändå fascinerande att se hur gamla släktingars yrken än idag kan leva kvar inom släkten, då Emil och Nils båda är målvakter och gör en del tavlor medans mellanbrodern Anton agerar målsumpare.



 

-C:et har detta år ivrigt skickats runt i truppen. Spelare som Tim, Itchzak, Johnsson och Nore har alla fått iträda sig rollen som kapten och fått bära denna ärofyllda bindel. Men den mest kontroversiella kaptenen detta år var nog ändå, hör och häpna, Andreas ”Ante” Persson. I bortamatchen mot Rössjöholm var det P:s som fick uppgiften att leda laget. Hur det gick? Efter att Ante ,till att börja kört vilse och kommit dryga 20 minuter innan avspark, lyckades han även få med sig en rapport med sig hem efter att som enda spelare i årets trupp lyckats med bedriften att få rött kort från bänken! Det komiska med det hela var att domaren lyckats med att framstå Perssons påhopp som ett grovt hot mot tjänsteman, alternativt vållande till kroppskada, när det i själva verket rörde sig om cirkus 2 cl vatten som lyckats träffa linjemannens vad efter Antes vredesutbrott mot en kylpåse!


  



-D
omare får ofta veta när de gör ett fel, både av spelare och publik. Hur de därefter handskas med kritiken är däremot blandat. Vissa väljer att ignorera, vissa väljer att varna. Och så finns Tobias ”Magic” Andersson, göinges svar på Collina, som fått styra i femman i år men även högre upp. Men klockrenast var han ändå när VMA, med Hanaskogsfostrade Otto Ewesson och Thomas Mårtensson i truppen hade hemmamatch i somras. Andersson gick på linjen då en VMA-spelare gick omkull vid en tilltrasslad situation i bortalagets straffområde. De tillresta Hanaskogsspelarna som kommit för att stötta det grönvita hemmalaget påpekade vänligt för ”Magic” att han borde trätt in och dömt straff. Repliken kom omgående: ”Jag kan säga som sau, att hade jag dömt straff där i femman sau hade di jävlari huggit huet a me”. Världsklass! 

 


-E
mir, a.k.a. DJ Joker Inc, var en spelare som många hoppades på inför säsongen 2009. Den tekniske yttermittfältaren med det luriga skottet var en härlig prick, både på planen och i omklädningsrummet. Dessvärre skulle hans säsong ta stopp redan i premiären mot Sösdala IF. Efter en kollision med motståndarnas målvakt blev Studenovic liggandes och man befarade det värsta. Snabbt sattes ett arbete igång för att se till att Emir fick den omplåstring han behövde. En förbryllad Emir ville snabbt veta hur illa det var, då han ej fick tillåtelse att själv se hans skadade ben. ”Det e lugnt Emir, det e bara en stukning , sa Jimmie Isaksson. Sanningen var den att benet var helt av och adios för resten av säsongen. Rehabiliteringen har dock gott väl och nu hoppas vi alla att vi kan får ha med Studenovic som en bricka i spelet om nytt kontrakt i fyran, vilket då borde räknas som ett ytterligare nyförvärv, och ett jädra bra sådant!

 




-F
ans kan man aldrig få nog av. Att veta att det finns ett starkt stöd vid sidan om planen leder bara till det bättre. I göingebygden har Glimåkra kunnat stoltsera med Trollaklacken, som varit en pigg injektion på matcherna. Även vi i HIS har fått fint stöd vid sidan om av supportrar som troligen under namnet ”André Bengtsson Groupies” vilker varit varmt välkommet och omtyckt av alla HIS:are. Även Perstorps SK hade länge ett samarbete med Nalle Puhs Förskola i byn som drog igång en klack (även kallade snapphanarna) som efter att blivit utskåpade både på hemma- och bortaplan av ”Di gule” hyste agg mot Hanaskog Fotbollsförening under säsongen 2008, vilket blev en het potatis här inne på bloggen. Dock har vi nu fått höra från säkra källor att denna skara cheerleaders numera är, liksom de historiska snapphanarna, spårlöst försvunna, då de ej klarade av att se PSK bli ett mittenlag den gångna säsongen. Det kallar jag hjärta!

 




-G
eneral är Sveriges mest populära snusmärke. Det säljs ca 70 miljoner dosor om året. Av dessa landar 50% på Latinlektorns väg på Åsumtorp. Förra årets guldtränare Magnus Nilssons förkärlek till snus går inte att ta miste på, och coach Nilssons smeknamn ”snusmumriken” var helt i sin ordning.   

 


-H
är é grabbarna från Hanaskog var namnet på den nya kampsången som under säsongen spelades in hemma i Seppo Ihmes bastu, numera omgjord till studio. Det var här som byns sångfåglar skulle få sjunga ut och skapa ännu en hit. Nu visade det sig tydligen att öl och sång i kombination med ett helt fotbollslag inte är helt kemiskt rätt.  När vi väl lyssna på inspelning började man undra om det var rätt skiva eller om vi råkat få med oss någon skiva med parningsrop för brunstiga älgar. Hur som helst, den nya Hanaskogsplattan finns endast i ett exemplar, var det befinner sig är det ingen som vet, och lugnast är kanske det. Vi håller istället till godo med gamla covern på ”We are all the winners”.

 




-I
sendahl, ”Di gules” svar på George Best (glad i groggen, men en sjuhelvetes fotbollspelare ändå) , har redan under sin debutsäsong gjort sig ett namn i klubben. Trollgubben från Djurröd visade tidigt att han kunde bli en viktig spelare under året. Men småskador satte grus i maskineriet och Joel fick följa serieavslutningen från läktarplats, vilket var helt okej för hans del då han alltid drömt om att bli mästare i kavaj! På guldbanketten kunde han dock köra för fullt, om inte överfullt. Isendahl blev, minst sagt, bra på arslet och firade verkligen som en seriesegrare, men mådde som ett bottenlag i korpen dagen efter då han noterade att jacka, mobil och plånbok var puts väck! Skål!

 




-J
onas ”Junne” Nilsson har fått utstå många påhopp under årets gång. ”Tvålvante”, ”sållet”, ”västen”, ja kärt barn har många namn. Just smeknamnet ”sållet” kom till under pojklagsåren då Hanaskogs P13:s demontränare "Nubbe" totalsågade Jonas. Upprättelesen skulle dock komma 2009, 10 år efter smeknamnets införande. Strömsborg hade en boll på väg in på övertid i serieavslutningen mot HIS. En boll som hade inneburit att Hanaskog skulle tappat ledningen i serien och Glimåkra av alla lag skulle få kliva upp i fyran. Men på något märkligt sätt lyckades Nilsson få upp en näve vid bortre stolpen och HIS lyckades bärga segern. Direkt efter slutsignalen springer samme Nilsson på, just det, "Nubbe", som blixtsnabbt skiner upp och säger: ”Jag får väl sluta kalla dig sållet nu”.

 




-K
urt Mattsson, denna gigant bland giganter. Jägermeisterns okrönte konung som i år slitit för att vi skall ha det bra. Som om inte detta vore nog så har han även hjälpt till på B-lagets bortamatcher, där ett av de starkaste minnena från i år kommer. Efter 4-0 förlusten mot Perstorp uppstod där viss uppståndelse då det visade sig att en asylsökande kille i PSK som lira inte hade med sig legitimation som krävs för att få spela. I vild glädje springer Kutte in i omklädningsrummet och utbrister: ”Grabbar, vi vinner kanske ändå, den mörke vet inte när han e född!”.




-L
okaltidningens kärlek till Göinges Stolthet går inte att ta miste på. Efter att ha gått igenom hela hemsidan samt blogg tyckte man att vissa bilder och texter som lånats skulle plockas bort. Tyckte och tycker det fortfarande är roligt att detta verka endast gälla vår sida då man dagligen stöter på bilder som lånats från deras nätblaska på hemsidor och bloggar. Hur som helst, egna bilder lades upp med en liten hälsning till Bladet och då blev det liv i luckan igen. Trots det kunde man ändå inte hålla oss borta från heta listan på sin fotbollsblogg vecka efter vecka! Kan väl också nämna att deras länk, som tidigare fanns vår hemsida, är lika bort som en avlöning en fredagskväll.

 



-M
ikael Bengtsson, eldsjälen som under året lagt ner ett fruktansvärt arbete ihop med Kjell-Åke och Kurt kan säkerligen fira nyår med högt huvud, då man under årets gång jagat tränare, spelare, planerat, engagerat och stöttat vår underbara trupp. Och nu, när vi står där med facit i hand så tror jag att de ändå är rätt nöjda. Det enda som Micke troligen ångrar skulle vara att han kom med idén att hålla förfesten till guldbanketten hemma på sin altan, men vi alla tackar och lovar att hjälpa dig bygga upp den igen till sommaren.

 




-N
ore har lagt skorna på hyllan, och hela Kristianstadsfotbollen sörjer. En legend som under sin karriär fått uppleva det mesta. Han har varit striker i Division 1, sopat hem Division 2, vunnit Division 5 två gånger samt även blivit inröstad i Hanaskogs IS ”Hall of Fame”. Som om inte detta vore nog så har han även gjort en balja på världens bästa fotbollsklubb, Arsenal. Dock hjälpte målet föga, då Arsenal till sist vann med 8-1. Hur som helst så kommer han lämna ett stort tomrum efter sig, både på planen under match och träning, och i omklädningsrummet under detsamma. Tack vill vi alla bara säga, till mannen som gett yttrycket ”fadäs” ett ansikte.

 




-O
rdspråket ”Efter regn kommer solsken” är väl något som kan stämma in bra på Hanaskogs herrlag. Degradering, spelarflykt, avgående fotbollssektion och framförallt ingen klar tränarstab var resultatet när vi summerade 2008. men efter mycket slit från kvarvarande ledaren Peter Lindqvist. samt spelare och engagerade personer runt laget så lyckades det vaskas fram ny tränare, ersättare till de spelare som flytt, en komplett och fungerande fotbollssektion och en jävla portion revanschlust. Resultatet vet ni redan om. Så vad vill jag egentligen säg med detta ordspråk? Tja, det gäller inte bara lägga sig ner och dö, solen går upp även i morgon. Kanske något som Gazza, Jim och alla övriga Liverpool-anhängare bör fundera på?

 




-P
ictionary, detta fantastiska sällskapsspel som förbrödrar kan även ha en baksida, det fick Rasmus Johansson känna på under en spelarfest på Västra Hed. När det var Ralles tur att rita så blev det lite hetsigt. Som lagledare hade han Ante P som inte var sen att skälla ut Rasmus, som redan då bara ville sjunka ner genom skorna. En streckgubbe med två halvmånar var det som blev resultatet av två minuters sketchning. När väl tiden rann ut skrek Ante förbryllat vad fan det var han hade ritat. Rasmus svarade med darr på rösten: ”Det e ju Gunde Svan”. Sedan dess går Ralle numera under smeknamnet Gunde.






-Q
uagmire, den megaperversa grannen i den animerade serien ”Family Guy” har väldigt stora likheter med min granne, en viss Andreas ”Ante” Persson ,ifall ni vet vem detta är? Denna man har under året, som vanligt, fått utstå en massa påhopp, rykten och smeknamn. Ante har under året fått vara med om det mesta. Han har fått agera matchhjälte mot Ö.Ljungby hemma, han har fått leka kapten mot Rössjöholm borta, och även iklätt sig rollen som jultomte mot Glimåkra hemma. Men Andreas har ändå genomfört en helt klart godkänd säsong på planen, sen att han skulle behövt en Vett & Etikett – kurs utanför planen eller en DVD med den gamla dokumentären ”Kysst av Spriten” är en annan femma. Under det hårda skalet vilar en lite pojke, så gosig att man bara smälter. Samtidigt får vi ge en eloge till Hanaskogs Bindefeld som arrangerade förfest på juldagen, en kväll som slutade i fullständig succé på Oxhagsvägen, och jag tror att P ,efter att han samlat ihop alla pet-flaskorna i frysen och köksskåpen, tömt postfacket på grus, plockat upp alla jordnötter från soffan samt salta pinnarna i sängen och skurat golvet från grogg, kände att detta blev en bra avslutning på nya året på Oxhagsvägen. Ser redan fram emot nästa gille!






-R
ille Rim valde nu under frimånaden att lämna Hanaskog för lägre divisioner. Vi är nog en del som kommer sakna de fina rimmen från åren som gått. Men det är inte rimmen som är det starkaste minnet under 2009 när det gäller Rickard. Det som slår lite högre är nog ändå någon form av världsrekord. Under en hemmamatch i våras blev Oredsson utsedd till att ta hand om inkasten på höger sida. Men man började undra vad Rille hade gjort med högernäven hela natten när man såg han kasta sitt första en-arms-inkast som domaren omedelbart underkände. Som om detta inte vore nog hann Rickard med att kasta ytterligare två , om man skall vara snäll, horribla inkast vilket resulterade i ett äkta hattrick och därefter slapp Rille Rim ta fler inkast den matchen, och nästa, och nästa….

 




-S
nacket innan matcherna brukar vara av det peppande slaget, det skall vara lite ord som gör en förbannad och skall inge spelarna en känsla av vilja att kriga i 90 minuter. Detta var något som förste kaptenen Timothy tänkte mycket på. Därför valde han att innan avspark samla startelvan snabbt ute på plan i en ring för att säga några väl valda ord. Det jobbiga under dessa samlingar var inte att ta åt sig av vad han sa, utan snarare att hålla sig för skratt när man lyssna på han. Mot Sösdala hemma fick följande instruktioner: ”Kom igen killar, fan vad vi ska kämpa, vi ska fan vinna”. En annan rolig var när vi mötte Vinslöv hemma då följande sades: ”Okej killar, idag möter vi ett gäng med många stora killar”, varpå alla tittar bort och ser troligtvis den kortaste startelvan i världshistorien, ”… eller nej förresten, det e dem kanske inte”, reparerar Timpa snabbt. Men bästa var nog inför Munka Ljungby borta då följande uttalande gjordes: ”Ja, grabbar, jag har inte så mycket mer att säga än att jag har inte fått krypa till på 14 dagar och imorgon börjar lingonveckan, så fan ta er om vi inte vinner”. Så talar en ledare!

 




-T
homas Mårtensson , än av våra värvningar mitt i säsongen klev rätt in i hetluften mot Munka Ljungby borta, och som han gjorde. När domaren blåste för full tid så hade Thomas presenterat sig för moderklubbens publik igen genom att panga in 4 mål i 4-0 segern och gick därmed upp i skytteligaledning efter en match. Helt okej start. Dessvärre valde Mårtensson att återvända till VMA IK och återfinns nu på deras bänk.

 




-U
nderbarnet i Hanaskogs IS heter just nu André Bengtsson, killen som under sommaren fått träna med Mjällby och att ha en gjuten plats i A-laget som 16-åring måste ses som helt okej! Lägg därtill att den nykomponerade klacken redan älskar han så mycket att följande hyllningslåt skrevs till han under året: ”André han é vår idol, André han é vår idol, han gör så satans snygga mål, André han é vår idol”.

 




-V
i i femman, denna klassiska tävling har varit något som vi använt flitigt på bloggen efter avancemanget, mest för att njuta av att vi äntligen slipper denna otympliga siffra. Och visst har vi tagit tillfället i akt att få nynna den för våra före detta konkurrenter i Glimåkra. Efter fotbollsgalan när vi spatserade in på Class så råkade av en händelser några killar från grannklubben, hänförda av före detta Hanaskogsspelaren Simon Andersson, stå i kön till nattklubben, vilket medförde att de fick en gratis konsert av Hanaskogs sångfåglar på Vi i femman – introt. Sedan dess har vi inte sett grabbarna på Class. Undrar varför?

 




-X
:et är något samtliga lirare i HIS har försökt träffa i år, dock utan någon större framgång, med undantag Jens Karlsson som hängde in en balja i krysset upp på Trollavallen. I övrigt har det varit skralt med denna typ av mål, däremot så har det däremot varit en uppsjö av missade frilägen, som t.ex. Munka Ljungby hemma där man ett tag undrade om det var någon typ av tävling, Linus ville sikta på parkeringen, A. Berg skulle tvunget tunnla, och när André skulle panga så hann inte målvakten undan. Men nu räckte det ändå till serieseger, så vi kan spara dessa mål till kommande säsong i stället!

 




-Y
ttrandefriheten är något som gör att man får säga lite som man vill ibland, i alla fall i viss mån. Detta var något som Jerry Karlsson tog till vara på under en B-lagsmatch mot Klippan. En anfallare i motståndarlaget går in onödigt hårt mot Jerry vilket resulterade i att båda hamnade i backen och tumult uppstod samtidigt kunde man se Jerrys läppar röra på sig. När allting lugnat ner sig var vi tvungen att fråga vad Karlsson sa, varpå ha svarade: ”Inget särskilt, jag sa bara att om han gör det en gång till så slaur jag ihjäl han”.

 




-Z
ebrafrillan Albin Andersson är yrvädret som älskar hårdrock och att gå på fest. Just kärleken till hårdrock är något som man börjar oroa sig för när det gäller Albin. Jag vet inte vad ni tycker, men om man, som vid ett tillfälle hemma hos Casa del Jimmie, stöter på Albin sittandes ensam inne i vardagsrummet med In Flames på högsta volym och lirandes på en nyare modell av luftgitarr, då börjar man undra vart världen är på väg!?

 




ldern är bara en siffra. Bara titta på Hanaskogs IS eldsjäl Bo Nordfeldt. Västra Hed har varit precis lika grönskande och grann som alla andra år, utan tvekan en av de finaste anläggningar runt omkring Kristianstad. Och mannen som ligger bakom en del av det är ju så klart Bosse,  som ser till att planerna är jämna och fina, att det är snyggt runt omkring. Sådana människor växer inte på träd, och det är därför fantastiskt att det finns folk som verkligen vill göra detta för Hanaskogs IS, allt ert jobb är ovärderligt och vår framgång är till stor del även tack vare er!

 




ttekulla Trafikplats har varit en upprepad destination för min del detta år, då ett av världens bästa logistikföretags kontor finns beläget här. Vareviga gång som jag glider in i sista rondellen innan slutdestination så dyker den förbannade skylten med texten ”Råå” upp. Och tankarna förs direkt till förra årets kvalmiserabel som utspelade sig mot just Råå IF. Det var inte mycket som gick rätt de två mötena och ”Di gule” fick ta HIS(sen ) ner i femman! Många påstod att detta var ett av de bättre lagen som vi mötte på hela året, och fan vet om inte det ligger lite sanning i det uttalandet. När man kollar på deras debutsäsong i fyran så får man väl se den som godkänd, då laget slutade 4:a i den västra fyran med gamla seriekollegor som Bårslöv, där Timothy kallade deras anfallare för tjockis, och Västra Karup, där en viss Torsten satte skräck i domaren så han behövde eskort av planen för att undgå denna välhängda Ewesson!






rkeljungatrakten har blivit flitigt besökta av ”Göinges Stolthet” säsongen som gått. Och ”Di gule” verkade trivas ganska bra i Volleybolland. 4 matcher resulterade i 4 segrar, 12 poäng och 11-3 i målskillnad, så visst kommer vi sakna denna metropol när vi nu år 2010 istället får rikta in oss på nästa Ö-område, nämligen Österlen!

 




Hoppas ni som läser detta har varit belåtna med året som gått, både vad det gäller blogg, fotboll och övriga betydligt mer väsentliga saker som sker runt omkring oss! Vi vill tacka er alla för ert stöd, utan er är vi inget! Nu vänder vi sakta men säkert blickarna mot ett nytt år, med nya utmaningar på och utanför planen. Och det bästa sättet att lyckas på är om vi gör det gemensamt, alla vi på plan, alla vi vid sidan om plan, och alla vi som verkligen gör allt för att göra det bästa möjliga av situationen, eller som en vis man sa till mig en gång:





TILLSAMMANS È VI STARKA!










GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR HANASKOGS IS!







Sist men inte minst....







FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: Batman

Riktigt bra gjort Jonas, fick många skratt :)

Va ju med borta i perstorp när kurt kom in å sa de, trillade av stolen när ja läste hans uttalande å kom å tänka på de!

Sen andres bengtssons groupies!

å Tims Tal inför Munka ljunby hade ja inte hört, de va med sjukt bra :D

2009-12-30 @ 11:48:40
Postat av: Gazza

Kung Nore har fått en kompanjon, Kung Junne har talat!!!!

2009-12-30 @ 12:54:47
Postat av: Ante

IMPONERANDE!

2009-12-30 @ 12:55:51
Postat av: Publik

Väldigt underhållande läsning.

Längtar redan till fotbollsåret 2010. Både spelmässigt och bloggmässigt. GOTT NYTT ÅR.

2009-12-30 @ 13:12:54
Postat av: bILLY THE kID

Fantastiskt! =)

2009-12-30 @ 19:51:25
Postat av: Rille

mycket rolig läsning

2009-12-31 @ 00:04:07
Postat av: Lillen

Div 4 klass på detta Junne :)

2009-12-31 @ 09:50:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0