Seger i Seriefinalen!

Hanaskog tog återigen en fin skalp när man på bortaplan besegrade Ekets GOIF i seriefinalen på Ryavallen. Hanaskog spelade taktiskt smart i första, och i andra la man i en växel till och då hade Eket inget att sätta emot. Segersiffrorna skrevs till 3-1 (1-0 ledning i paus) för "di gule" som därmed ligger kvar på sin andraplats i serien!

  

Ekets GOIF - Hanaskogs IS 1-3

  

HIS mål: Pocke, Anton, André

  

Till kvällens viktiga match saknades Itchzak som fick kasta in handduken tidigare på dagen på grund av skada, Tim är ej åter i träning, Hampe var avstängd samt Linus som ännu inte är spelklar!


Hanaskog började matchen avvaktande, tillät Eket ha mycket boll och såg till av hålla rent framför egen kasse. Närmare än ett par halvdana skott kom aldrig Eket ett mål. Istället var det Hanaskog som skapade de vassaste chanserna och också gjorde matchens första mål när Anton spelade fram Pocke som inte gjorde något misstag i avslutet. Strax efteråt att hade Berg en gyllene chans att ge laget en tvåmålsledning men en back på mållinjen hindrade Hanaskogs målfarliga gigant från sitt första mål för säsongen (Anton skulle dock få revansch senare). "Di gule" gick till halvtidsledning med en stor portion självförtroende och lovade varandra att fortsätta kriga som ett lag även i andra halvlek. Vilket man också gjorde.


Eket försökte hela tiden lirka sig igenom men idag var backlinjen magnifik. Istället kunde Hanaskog spela ut mer och mer och skapa flertalet heta målchanser. Och så kom det till sist då. Målet som vi alla väntat på av denne lille gigant. A. Berg rycker ifrån sin försvarare, få på en hyfsad träff som målvakten får en hand på men ej kan styra väck från målet och 0-2 är ett faktum. Eket fortsätter att försöka komma framåt men närmre än ett stolpskott var man inte och när de väl försökte flytta fram folk fick Hanaskogs vindsnabba spelare i anfallet julafton i Ekets backlinje och André Bengtsson kunde slå spiken i kistan med sitt välplacerade skott och 0-3 var ställningen med lite mindre än kvarten kvar. Att Eket tröstmålade i slutminuterna hjälpte föga. Hanaskog stod som segrare i denna seriefinal och därmed fortsätter man att hänga på i toppen. Det är kul att se att vi spelar med sådan harmoni, klokhet och framförallt inställning!



Anton Berg hade islossning i seriefinalen och gjorde första baljan för året!

Nu laddar vi om med lätt träning ikväll innan det vankas derby på Västra Hed på fredag kväll då Glimåkra kommer på besök. Mycket tuff och intressant match som man inte får missa!


Mer info följer!



Tills vidare....

  

  

FORZA HIS!


Kommentarer
Postat av: Ante

Och om man inte kommer bara för fotbollen, så har även Bil-City visning av ex antal bilar före, under och efter matchen. Så missa ej denna tillställning!

2009-08-26 @ 09:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0