Inför: HIS - Sösdala

Så står vi då här till sist. Nu finns ingen återvändo. Försäsongen är förbi och nu kan vi blicka framåt mot en stenhård serie med många tuffa matcher. Det är nu agnarna skall skiljas från vetet. Det är nu det är upp till bevis! Se upp, för nu åker vi!

  

Sista träningspasset inför seriepremiären på fredag gick av stapeln under onsdagskvällen. Där finputsades det lite på olika spelsekvenser som vi skall försöka ta med oss inför drabbningen imorgon. Truppen ser välmående ut och förhoppningsvis kan vi ta med det positiva från de matcher som har avverkats under de senaste tre månaderna!


Det är något som fascinerar mig med seriepremiärer! Jag menar det är ju för det här som man asar sig fram på en stenhård grusplan en kall februarikväll. Det är ju för det här som man gör de där 3 extra armhävningar de sista fem sekunderna innan stationsbyte på cirkelträningarna. Allt det där förbannade förberedandet som man bara våndas för varje gång i november när man börjar blicka framåt mot nästa säsong, det är just därför man pallar genomföra den här skiten, år ut och år in, för att till sist få springa in på nyklippta a-planen på Västra Hed och känna att nu jä*lar blir det åka av! Det är först nu vi verkligen kan se var någonstans vi står. Det är nu det händer! Minns den fantastiska premiären förra året: solen sken och gräset var grönt på Västra Hed när vi gick ut och fullständigt klädde av seriefavoriten Kågeröd (4-0) med en förbryllad allsvensk profil i Issa Manglind i backlinjen. Resten av serien behöver inte nämna något om....


Lyckades häromdagen läsa igenom K-bladets fotbollsbilaga som man ivrigt väntar på varje år, men kan ärligen säga att jag blev besviken på årets upplaga, känns som att den inte tagits på lika mycket allvar som tidigare år. Bläddra självklart fram till sidan där vår serie presenteras och kunde se till min förvåning att vi verkar vara seriefavoriter enligt de flesta lagen i serien. Nu tänker vi dock inte slå oss i bröstet och tänka att "fan, detta springer vi hem" utan vi kommer att behöva kriga i varenda match för att försöka få med oss 3 pinnar, var så säkra på det! Samtidigt tror jag att många satt oss som favorit enbart för att vi kommit från en division högre, något som jag inte tror har någon större betydelse!




Ska Hanaskog få jubla imorgon igen?

Motståndare på fredag är Sösdala IF. Ett lag som förra året huserade i division 6 men som efter en stark säsong slutade på 2:a plats i sin serie och därefter avancerade via kval till femman! Förra årets utropstecken var gamle hässleholmaren Jimmie Eek som mäktade med 22 mål i sexan, men som i år tagit steget över till seriekonkurrenten Bjärnums GOIF. I övrigt kan man ju notera att den gamle profilen Hans Dahlberg fortfarande kör på och vem vet, kanske får vi se honom göra entré även på Västra Hed under morgondagen. Det som jag personligen förknippar Sösdala IF med är de gamla stofilerna Christer och Håkan Andersson, som under årtionden gjorde domarna gråtfärdiga med sina utskällningar och förklaringar om hur förbannat dåliga de va, dock ska det också noteras att de kunde verkligen lira fotboll och höll länge ut på godkänd nivå! Antar att de inte spelar numera....


Det är med stor glädje jag hälsar Sösdala IF, domarna och publiken varmt välkomna ner till Västra Hed imorgon för att förhoppningsvis se en spännande och bra drabbning, med sol på himlen!


Hanaskogs IS - Sösdala IF

Avspark 14.00

  

Hanaskogs lag består av: Jonas, Tim, Staffan, Rille, Jim, Ludde, Ante P, Jimmie, Anton, Johnsson, Emir, André, Isendahl, Jens, Gazza, Albin

  

  
Lämnar, precis som förra året,  ordet över till Rille Rim med sina inför matchen-ord:

Efter en hel försäsong är detta vad vi väntat på
Att få kliva ut på Heden o visa var skåpet ska stå
Det är en ära att få ta på sig vår gula uniform
Att få känna doften av gräs o ta publiken med storm
Tiden stannar upp o inget annat spelar någon roll
Vi ska göra det vi älskar, nämligen spela boll
Kämpa,spring, passa, skjut, slit o sparka
Gör det tillsammans för då e vi starka
När slutsignalen gått är det dags att klappa igång
Hanaskogs egna segersång

Håriga bringor o svettiga pungar
Här e HIS fotbollskungar!

/ Rikard Oredsson





Nu hoppas jag samtliga tar sitt ansvar och laddar rejält, för på fredag så ska vi verkligen visa vad vi kan! Tillsammans fixar vi detta, så nu kör vi så det ryker och ser till att ha en riktigt rolig säsong framför oss. Om ni håller med, lägg gärna en kommentar här nedan!



FORZA HIS!
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!


Kommentarer
Postat av: Junne

Jag e förste man att skriva under! Nu så ska vi visa vad vi kan!!!

2009-04-09 @ 10:23:52
Postat av: Rille

Nu ger vi allt boys

2009-04-09 @ 10:52:05
Postat av: Mange

Nu är det skarpt läge !!

Från imorgon så står det 3 p på spel och nu är det dax att visa att vår lagmoral är på topp.

Alla spelare är viktiga för att vi skall göra en bra säsong, så ni som ej får plats i start 11:an bit ihop och visa när ni får chansen.

Personligen så tycker både jag o Peter att vi har en mycket jämn trupp, vilket har gjort att det är svårt att välja vilka som skall starta.

Detta är mycket inspirerande att stå inför detta val, hellre ha bra konkurrens om platserna än tvärt om. Vi kommer att behöva er alla för att lyckas i år, som det heter "Den enes bröd den andras död".

Det jag menar är om lagkompisen gör en mindre bra match så ta chansen när den dyker upp och gör det bättre !!

Mitt råd till er:

"Ät järn o skit kätting"

NU ÅKER VI !!!

2009-04-09 @ 12:53:35
Postat av: lillen

A berg checkar in till dom taggades klubb!!

2009-04-09 @ 20:18:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0