Reportage: Mannen som inte fick va ordningsvakt i småskolan!

Det finns två alternativ för personer som inte fick vakta svarta tavlan när fröken inte var i klassrummet. Antingen blir dem väktare eller fotbollsdomare. Dagens person som vi valt att lägga fokus på är en person som gillar att personligen stå i centrum, en man som fick äran att skippa rättvisan mellan Hanaskog-Påarp i söndags eftermiddag. Det är ingen mindre än Niklas Persson.


Personen i sig vet vi på bloggen inte speciellt mycket om. Han verkar leva ett lugnt och tillbakadraget liv någonstans i Kristianstadstrakten. Och om han skulle ha någon kvinna (eller man) vid sin säga kan jag bara säga till denne: Jag beklagar sorgen!


Senõr Persson har förvånat många när det gäller han extraknäck som domare. Inte för att han är sådär överdrivet dålig och är helt och hållet pest och pina. Det förvånade är nog snarare hans sätt att bemöta spelare och han attityd gentemot dem. Jag kommer ihåg mitt första möte med denne man. Det var i 10-årsåldern och vi hade handbollsmatch. 10 minuter efter matchstart kommer en yrvaken och en någorlunda groggy Niklas Persson till sporthallen. När jag väl jogga förbi han samtidigt som han hostade till förstod jag, trots min ringa ålder, vad han hade hittat på kvällen innan. Den andedräkt jag blev mött av klassar jag som min första riktiga fylla!


Att stöta på en person, likt Mr. Persson som tror att han står två trappsteg över alla andra när han får på sig sin mys-röda domartröja och får sin ostskiva och söta visselpipa i handen. Lägg därtill de 200 ml hårgelé som befinner sig på hans övre del av huvet så har man en person som är redo för att tortera, terrorisera och briljera!


Det var även många Påarps-spelare som reagerade på nämnde Niklas beteende. Vi hade ens hunnit blåsa igång matchen förrän han skickat ut en anfallare i Påarp för att han hade ett hårband till sitt långa hår, och fnyst åt Ante P i di gule för att han fråga om det var HIS som skulle börja med bollen!


Vidare kunde man se honom de nästkommande 90 minuterna springa och hånle mot samtliga spelare i bägge lagen, precis som om han sprang i sin egna lilla värld. Undrar vad han tänkte på? Skulle kunna sätta en hundring på att om man kikat in innanför pannbenet hade man hittat en liten apa med hatt som spelat cymbaler!


Vidare skällde han ut Mats Henrysson då denne la bollen 9,87 m för långt fram längst ner på egen planhalva, plus att han visade rött kort till en spelare i HIS och sen ändrade sig till en annan, samt hotat en Påarps-spelare till att åka ut om han inte slutade att vara i centrum hela tiden, då det inte fanns plats med två personer. Lägg därtill ett bortdömt kvitteringsmål för Hanaskog, en frispark som bara han på hela Västra Hed hittade. Inte ens linjemännen kunde svara på frågan vad han blåste för!


Frågan man nu ställer sig är om han verkligen beter sig på samma sätt utanför planen? Att verkligen går med näsan i vädret och bara ler åt den roliga apan med cymbalerna och inbillar sig att han är odödlig??? Tragiskt i sådana fall! Vill även bara tillägga att han har några av sina rötter i Hanaskog, hur många sätter kaffet i halsen när jag berättar att han är kusin med inga mindre än Jonas "Gazza" Mårtensson och Tomas "Tulle" Mårtensson? Se upp till dina kusiner Niklas, så kanske du får till det en vacker dag!



Niklas blir ofta igenkänd på Kristianstads gator och har därför anställt en look-a-like (bilden) som är till för att avlasta hans kändisskap. Och fan vet inte om likheten är slående!?


Nåväl, hur som helst förlora vi mot ett bra lag i Påarps GIF, även om siffrorna blev något stora då 0-2 och 0-3 kom då vi flyttat upp lite folk. Hur som helst står vi upp och visar att vi kan bjuda upp till kamp även mot det bästa laget i serien. Samma inställning i de två matcherna innan så hade vi haft mer än 1 poäng ifrån dem.


Nya tag gäller nu mot Perstorp på torsdag innan midsommar-nubben får fukta strupen. En match som kommer bli mycket tuff, men med samma inställning som senast så ska nog Perstorp få bekänna färg!


Kort inför matchen på torsdag mot Perstorp kommer att finnas tillgängligt imorgon kväll, hoppas jag;)


Kommentarer
Postat av: Ante

Hur j...a bra som helst, Junne!!!!!

2008-06-17 @ 13:05:29
Postat av: Junne

Vad enda förbannade ord där ju sant!

2008-06-17 @ 13:09:52
Postat av: Gazza

Vi är bara nästkusiner....



För övrigt så håller vi på med ett serverbyte av Hanaskogs hemsida vilket kan ta ett par dagar att få rätt på. Så inom kort slipper ni reklamen och då har vi oxå ett nytt ansikte i webbredaktionen.



Ingen mindre än Christoffer "Brigel" Andersson



Vi har även köpt upp hanaskogsis.se



/Jonas

2008-06-17 @ 13:50:01
Postat av: zlatan skinnet mårtensson

Nästkusiner som sagt, sen hans look-a-like skulle kanske vara en bortglömd kusin. Ska höra med mor och far och fallet är så!

2008-06-17 @ 15:01:11
Postat av: Sune

Vad skönt det är när sanningen är så slående.. Det absolut bästa han fick för sig var att skratta åt Styrbjörn då denne ligger efter en armbåge på adamsäpplet.

2008-06-17 @ 23:09:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0