The End Of Silly Season...

Så har då helvetes-månaden nått sitt slut och vi kan börja blicka framåt i kalendern. Sammanfattningsvis kan man ju säga att det blivit en rejäl omsättning på spelare.  Hela 11 spelare totalt från A- och B-laget har valt att prova lyckan i andra klubbar. Samtidigt kan vi dock räkna in 9 spelare på pluskontot, varav  4 st är gamla HIS-are. Kul att grabbarna hittar tillbaka. Måste vara ett kvitto på att det är ett härligt gäng som härjar nere på Västra Hed.


Förluster
Redan direkt efter säsongen började ryktena florera i göingeskogarna på spelare som var på väg bort. Samtidigt valde 2008 års huvutränare Joakim Welander att lämna laget för en time-out, för att sedan skriva på för Wä vilket innebar att huvuduppgiften nu var att ordna fram en ersättare! Samtidigt aviserade Olle Johansson och Alber Barsoum sitt uttåg ur klubben för denna gång. Redan där misstänkte man att Åsum skulle bli ny address, vilket också blev fallet! Vidare nåddes vi även av beskedet att VMA IK ryckte i vår käre kapten Otto Ewesson som till slut föll för locktonerna och valde att kliva upp ett par pinnhål i seriesystemet. Dock känner vi ingen bitterhet utan hoppas El Capitano lyckas bra i det grönvita stället! För dem som dock vill se mer av denna gigant och evighetsmaskin är välkommna till idrottsplatserna i Mjönäs och Arkelstorp för att kika på han när elegant stegar runt med vattenflaskorna alternativt komma ner till Heden när vi möter VMA i reservlagsserien ; )


"Tobbe" Jönsson styr bilen mot Ovesholms IP i stället!

Vi kan även notera att vår bäste målskytt från förra året, Torbjörn Jönsson väljer efter påtryckningar att fara hem till sin moderförening, likaså Mats Henrysson som även han kan skådas i det vinröda stället nästa säsong i Kristianstadsfemman! Därefter kan vi  tillägga att 5 spelare väljer att ta ett steg ner i seriesystemet, närmare bestämt Division 6, där man kan spana in Christoffer "Brigel" Andersson i Venestad, Vanja Hadrovic och Eddie Lundgren samt Pontus Johansson i grannföreningen Knislinge och till sist  Mattis Olsson i Kiaby. Vilken division vår käre kamrat  Kristian Ridefeldts Citykamraterna får lira i nästa år är dock osäkert. Förra året höll man till i Division 4 men efter att ha lämnat w.o. i en match så ryktas det nu om tvångsnedflyttning till Division 7. Avgörandet har legat i Lars-Åke Lagrells valkiga händer och vad resultatet blev är inte bekräftat, så Krille, om du läser detta, snälla lägg en kommentar och berätta om vad beslutet blev, vi kan inte hålla oss längre!

Samtliga dessa gossar utgjorde en del av Hanaskogs IS härliga trupp förra året, hoppas det varit givande för er och vi vill därmed önska er lycka till nästa säsong i respektive klubb!

Nyförvärv
Så över till den lite roligare delen i detta inlägg. När vi väl spikade in en ny tränare så började sakta men säkert trilla in lite nyförvärv också. I Magnus Nilsson har vi hittat en ödmjuk person med ett stort hjärta som hatar att förlora som tillsammans med förra årets underbara andretränare Peter Lindqvist kommer styra skutan nästa säsong, något som vi spelare verkligen ser fram emot. Väl efter där dök även spelarna upp. Först in, Stefan Noresson, som inte behöver någon närmare beskrivning. En spelare som kommer att kunna tillföra mycket och utgöra en bra stöttepelare i "di gule".
Vidare hittar vi ytterliggare en hemvändare, nämligen Jimmie Isaksson, som efter några bekymmersamma år med skador åter skall försöka ta fotbollen på allvar. Stora nackdelen är hans känsliga rygg, som kan jämföras med en ryggrad på en porslinsdocka. Vi hoppas dock att Jimmie kan hitta tillbaka till den form som han en gång varit, då kommer han vara viktig i Hanaskog.


Ludwig Nilsson vänder hem!

En annan spelare som haft lite problem med skador är Adnan Avdic som långt om länge valt att gå till HIS. En spelare med underbar teknik som kan göra mycket nytta, främst på vårt mittfält. Nästa namn som valt en återkomst till Västra Hed är Ludwig Nilsson , bror till de minst lika beryktade pojkarna Linus och Lukas. Hela Hanaskog hade hoppats på en eventuell förening mellan dessa tre i det gula stället, likt Knatte, Fnatte och Tjatte men ack så blev det ej då Linus står under kontrakt i Bromölla och Lukas rotat sig uppe i Glimåkra. Dock har vi Ludde som vi hoppas ska blomma ut i år.
Vidare så har vi även sökt utomsocknes och funnit några grabbar som vi hoppas väldigt mycket på i kommande säsong. Pontus Anderberg från Wä är en stabil mittback som kommer att smälta in klockrent i truppen,förre Bromöllaspelaren Joel Isendahl är mannen som kommer att ge det där lilla extra i offensiven som vi saknade förra säsongen och Henrik Persson, Everöd,  kommer att ge tyngd och energi så det räcker till ett helt lag. Som om inte dessa pojkar räckte så lyckades även Hanaskog locka till sig den mycket talangfulle ytterbacken Staffan Holgersson som vi tror och hoppas mycket på i stundande säsong. Slutligen fick vi även hem en  "backpacker" i Anders Kristianssson som efter ett litet äventyr i utlandet valt att komma hem till göingeskogarna igen!

Samtliga lirare önskas hjärtligt välkommna, både tror och hoppas att ni ska trivas i vårt underbara gäng, för bättre stämning finns inte på denna jord!




Glatt gäng! Från vänster: Jesper Eklund, Joel Isendahl, Tommy Svensson och Pontus Anderberg. Joel och Pontus tacka ja till spel i HIS. Jeppe tacka nej pga. studier. Tommy Svensson blev erbjuden en roll i kulisserna, en ny version av
Bosse Flua, men tacka vänligt men bestämt nej!


-Vi kan också komma med ett litet instick att vi fortfarande har ett par killar som inom kort förhoppningsvis väljer Hanaskogs IS som nästa klubbaddress, då dessa har fribrev så har inte frimånadens utgång någon större betydelse för dessa! Vi håller tummarna...

-Kan också meddela att Bjärlövs grus inte kommer att bli den enda destination som HIS har under försäsongen. Vi har även lyckats få en tid inne i kungliga Kristianstad där vi kan åka in och springa av oss likt kalvar på stans eleganta nylagda grönbete.

-Tisdagens träning är den sista innan Alliansen. Viktigt att alla närvarar och visar att man vill vara med!



Tills vidare....


FORZA HIS!

Kommentarer
Postat av: SvenneBanan

Tommy Svensson. En legend.

2008-12-17 @ 21:42:29
Postat av: bladet

Joel? är han verkligen klar? hört något helt annat!

2009-01-02 @ 16:13:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0