Tomhet...

En resa till Västra Karup från Hanaskog (via Kristianstad) är ungefär 30 mil lång tur och retur. 30 mil åkte vi sammanlagt för att ta oss an Västra Karup. De första 15 milen dit var det en fråga som surrade i våra huvuden: Vem skulle hamna i centrum idag? Skulle de bli Västra Karups giftiga anfallare? Skulle det bli Ante Persson? Eller kanske rent ut Andreas Johnsson? De 15 mil som vi hade hem så hade vi också fått svar på våra funderingar.

Svaret blev Stefan Svensson och Martin Andersson, huvuddomare respektive stins (linjeman). Ställningen var helt rättvist 1-0 till Västra Karup efter en milt sagt bedrövlig första halvlek, och man började undra om "Di gule" hade lämnat viljan och inställning på Biltemas parkering där vi samlades. Uppryckning skulle komma. Efter en avhyvling i halvlek av Jocke Welander och ett par offensiva byten i slutet där vi kasta in vilthundarna Albin Andersson och Emir Studenovic så fick HIS lite tryck på Västra Karup och fick till lite chanser. Till sist kom då den rafflande avslutning. Det som följer är saxat från K-bladet:

Klockan hade tickat upp mot 92 minuter när bollen efter en hörna rann ut till Albert Barsoum, som fick en klockren träff på halvvolley.
Bollen borrade sig in i nätmaskorna precis intill stolproten. Linjedomaren hade lagt märke till att en Hanaskogsspelare stod i offsideposition, framför målet. Han vinkade och huvuddomaren dömde bort målet.
- Måhända att spelaren står offside. Men han är två-tre meter från bollen - alltså inte i närheten av situationen. Bollen går klockrent in i mål. Det är absolut inte offside. Horribelt, surar Welander.
- Domaren diskuterade heller inte med linjedomaren utan valde att fokusera mer på våra spelare.

Fokusera mer på våra spelare var nog de rätta orden. För efter domslutet förvandlades domaren till något jag-vet-inte-vad och börja skrika och började skicka ostskivor samt det andra kortet som var lika rött som hans ansikte! Det var att man tittade med ond blick på han eller att man trampa på honom m.m. Ingen och då menar jag INGEN annan på Västra Karups fina idrottsplats hade en aning om vad som hände, förutom då Stefan Svensson och Martin Andersson, som så gärna ville hamna i centrum! Tja, vad ska man säga? Grattis, ni lyckades, hoppas ni somnade gott i natt.

Den sista tiden har varit tung för Hanaskogs herrar. Sista matcherna så har det blivit att man stupat på mållinjen, här följer en liten återblick:

Kågeröd - HIS : Ett vilt kämpande Hanaskog har 1-1 borta mot topplaget Kågeröd. Men i matchens 92:e och sista minut får Kågeröd en billig frispark som så småningom resulterar i mål. Förlust 2-1.

HIS - Bårslöv: Åter igen har Hanaskog chockat ett topplag och leder med 4-3 tills den 88:e matchminuten. Frispark tilldelas till Bårslöv precis utanför straffområdet, och vips så var det 4-4.

Västra Karup - HIS: Ja, denna historien kan ni ju redan.

Trots att vi nu fått avgörande domslut oss emot oss i slutskedet av dessa matcher så kan ändå all skuld läggas på dessa rara domare. Denna punkt vill vi poängtera för att inte det ska komma en förbannade massa kommentarer om att vi e dåliga förlorare och bara losar pga domaren bla bla bla... Faktum kvarstår att vi inte bara kan lägga oss ner och dö när det börjar bli lite motigt, och hela första halvlek verkade det precis som om vi gjorde just detta. Sen att vi från Bårslövs-spelare och Västra Karup-tränare får höra att domslut var felaktigt och att det inte skulle vara frispark, mål etc gör inte sakerna bättre precis.

Västra Karup verkade också vara inne på vårat spår. Följande fanns på deras hemsida:

"Idag kom vi verkligen undan med blotta förskräckelsen! Hanaskogs mål i slutsekunderna skulle nog inte dömts bort eftersom ingen spelare som påverkade spelet var offside."

Men Västra Karup var ett bra lag som spelade klokt matchen igenom och jag hoppas att det går bra för dem även i fortsättningen i serien.

Skulle kunna pladdra på hur länge som helst om hur tomt det kändes igår men väljer att ta bort mina känlsor för en stund, svälja gråten, torka tårarna och börja prata om framtiden. Träning återigen ikväll, vilken är den nästsista innan matchen som vi längtat efter, derbyt mot Fjälkinge IF (det enda som vi har i vår serie). Fjälkinge är inne i en bra trend för tillfället och blir en tuff uppgift, men med rätta glöden, viljan och inställningen så vet jag att vi kan rubba dem!

Slå en volt och släpp en fis, vi e grabbarna från HIS!