Nu åker vi...

Så var då serien åter igång. Lagen skall åter kriga och poängen skall fördelas. För HIS del så är återstarten på Söndag då Bårslövs BOIF kommer till Göingeskogarna för att göra upp om tre pinnar.


I skrivande stund har vi en något haltande tabell i Div. 4 Norra som ser ut enligt följande:


  Påarp

13

11

2

0

40

-

12

28

35


  Kågeröd

14

9

2

3

29

-

22

7

29


  Perstorp

13

8

2

3

25

-

12

13

26

  Bårslöv

14

8

1

5

36

-

27

9

25

  Västra Karup

13

6

1

6

30

-

27

3

19

  Höör

14

6

1

7

32

-

31

1

19

  Klippan

13

5

4

4

18

-

20

-2

19

  Hanaskog

13

4

2

7

16

-

24

-8

14


  Grevie

13

3

4

6

15

-

23

-8

13

  Fjälkinge

14

2

4

8

18

-

28

-10

10


  Härslöv

14

2

4

8

12

-

31

-19

10

  Ödåkra

12

1

3

8

12

-

26

-14

6



Som ni kan se så har Påarp gjort ett litet ryck, men skuggas av Kågeröd som övertagit andraplatsen av Perstorp, som dock har en match mindre spelad vilken innebär slagläge för Perstorps del. Troligen är det dessa 3 som kommer göra upp om seriesegern samt kvalplatsen. Söndagens motståndare, Bårslöv, har kommit som en riktig underdog och smugit med hela vägen och är helt plötsligt bara fyra pinnar från kval till trean. I botten kryssade Fjälkinge och Härslöv häromdagen vilket vi bara tackar och bugar för, vilket ger "di gule" en liten chans att skapa en lite lucka neråt samtidigt som man kan ta rygg på Klippan strax ovanför, helt beroende på hur det går för Grevie som tar sig an nästjumbon Härslöv i nästa match!


Tillbaka till söndagens motståndare. Bårslövs BOIF kommer med 6 raka matcher utan förlust till Västra Hed. Laget hade innan uppehållet dessutom 5 raka segrar, först nu i omstarten mot Höör kom första poängtappet på mycket länge (2-2). Det är alltså ett lag med bra självförtroende som kommer göra entré på Västra Heds vackra gräsplan på söndag. I bortmötet fick vi känna att det är ett lag som spelar fysisk fotboll och har två målfarliga killar i Daniel Stjernqvist (11 mål) samt Alexander Borg (7 mål). Det blev förlust med 2-1 i Bårslöv, Hanaskog hade dock en kvitteringsboll inne i slutminuterna men blev avblåsta för gruff. HIS underpresterade dock kraftigt i denna match mot ett inte allt för märkvärdigt Bårslöv, men så har de nu ändå lyckats klättra upp i toppen vilken visar att det kan vara ett lag att räkna med. Men hemma på Heden så ska de få kämpa för varenda meter på planen!

Vad gäller Hanaskogs-lägret så verkar de flesta spelare vara disponibla, med litet frågetecken på Mats Henrysson (skadad) samt Andreas Persson (38 graders feber och otäck hosta). Sommarträningen har gått bra och man har en stark 4-1 seger med sig från uppehållet mot Tosteberga/Nymölla. Man har även med sig 4-4 från Bjärnum med b-laget efter en milt sagt medioker tillställning. Och sist men inte minst en stabil 3-0 seger mot Lönsboda (walk over). Spelare som imponerat under uppehållet har varit pojkspolingen André Bengtsson som går från klarhet till klarhet samt intelligente Anton Bergh som visat att han definitivt bör tillhöra A-truppen. Lägg där till en Andreas Lönndahl som nu nästan gjort 4 träningar i sträck och ni förstår att det glöder om HIS!


Vidare kan vi även berätta att för de fotbollsintresserade så kommer det spelas jubileums match på lördag på Gröne vi på Näsby mellan just Näsby IF (med Anders Linderoth bl.a. som coach) och Vilan, där man kan få sig en skymt om man hinner med av vår egen Joakim Welander! Vi får hålla tummarna att allt går bra för honom och att han hinner komma från akuten innan matchstarten på söndagen.




Sist men inte minst måste jag ge ett extra omnämnande till junioren Nils Svensson som skaffat sig en avbildning av sin stora idol på ena låret, nämligen Henrik "Henke" Larsson. Tja, Nils, vad ska man säga? Tycker ändå att det hade varit snyggare att ha en bild på min egna lilla favorit Gary Sundgren på ena skinkan!


Nils Svensson, 17 år och redan legend!


Dagens språklektion


Bånkalaun - Banklån


Jau hade tainkt au köba en ny trajtor så jau faur nou gau te bånken au be om ed bånkalaun - Jag hade tänkt å köpa en ny traktor så jag får nog gå till banken och be om ett banklån




"Kom grabbar så går vi och äter, jag är hungrig som en dvärg"

Sanny Åslund, AIK, shit han msåte varit skithungrig då!









FORZA HIS!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0